Bilgin: “Sansürü ve Lozan’ı tartışır durumdayız”

Bayburt Postası - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Basında sansürün kaldırılışı ve Lozan Anlaşmasının yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “101 sene önce sansür kaldırıldı ama medya bugün patronların ve siyasi iktidarın baskısı altında ve ne yazık ki, 86. yılında da Lozan’ı tartışır durumdayız.” dedi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin’in açıklaması şöyle: “24 Temmuz 1908’de yani 101 yıl önce ‘Basında Sansür’ kaldırıldı. Medya mensupları 24 Temmuz’u “Basında Sansürün Kaldırılışı nedeniyle Basın Bayramı” olarak kabul etti. Basında Sansür konusunda 1908’den bu yana gelinen nokta yüz kızartıcıdır. Bayram, bayram olmaktan çıkmıştır.

Bilgin: “Sansürü ve Lozan’ı tartışır durumdayız”

Nazmi BilginBayburt Postası - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Basında sansürün kaldırılışı ve Lozan Anlaşmasının yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “101 sene önce sansür kaldırıldı ama medya bugün patronların ve siyasi iktidarın baskısı altında ve ne yazık ki, 86. yılında da Lozan’ı tartışır durumdayız.” dedi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin’in açıklaması şöyle: “24 Temmuz 1908’de yani 101 yıl önce ‘Basında Sansür’ kaldırıldı. Medya mensupları 24 Temmuz’u “Basında Sansürün Kaldırılışı nedeniyle Basın Bayramı” olarak kabul etti. Basında Sansür konusunda 1908’den bu yana gelinen nokta yüz kızartıcıdır. Bayram, bayram olmaktan çıkmıştır.

Özellikle 1980 sonrası değiştirilen medya yapısı ve tekelleşme önce gazeteciyi patronun menfaatleri doğrultusunda çalışmaya mecbur etti. Bunu kabul etmeyenler işsiz kaldı. Günümüzde de siyasi iktidardan yana olanlar ve olmayanlar şeklinde medya ikiye ayrıldı. Bu durumda da ülkeyi yönetenlerin iki yönlü baskısı ortaya çıktı. Kendisinden yana olanlar tek yönlü haber yazmak durumunda bırakıldı. Karşısında olanlar da değişik yöntemlerle sindirilmeye çalışıldı.

Lozan konusunda da gelinen nokta yüz kızartıcıdır. 24 Temmuz 1923 de imzalanan Lozan Anlaşması bir ülkenin kaderinin değiştiği, özgürlüğüne kavuştuğu ve karşısında kendisini yutmak için sırada bekleyen diğer devletlere diz çöktürttüğü bir belgedir. Ama ne yazık ki, bugün kimliklerinde Türkiye Cumhuriyeti yazan kimi kişiler Lozan’ı da tartışmaya açmak istemekte, ülkenin kanla çizilen milli sınırlarını zorlamaya çalışmaktadırlar.

Her ülkenin içinden ihanet şebekeleri çıkabilir. Bizim ülkemizden de satılmışlar, Atatürk düşmanları, Lozan muhalifleri çıkabilir. Bayrağına, misakı milli sınırlarına ve Atatürk devrimlerine sahip çıkanların sayısının Türkiye’de satılmışlardan çok daha fazla olduğuna kesinlikle inanıyoruz.”

 


YASAL UYARI: www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.