Bayburt'un yeni tanıtım filmi: 'Haydin Bayburt'a Haydi'

Kültür ve Turizm Bayburt İl Müdürlüğü tarafından hazırlatılan "Bayburt Tanıtım Filmi" gösterime sunuldu.

Bayburt'un yeni tanıtım filmi: 'Haydin Bayburt'a Haydi'
YORUM HABER - Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) verdiği destek ile Bayburt Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlatılan "Bayburt Tanıtım Filmi" gerçekleşen galanın ardından basın ile paylaşıldı. Çekimleri 1 ay sürdüğü belirtilen 'çalışmanın' sloganı ise "Haydin Bayburt'a Haydi" olarak açıklandı. Başta fuarlar olmak üzere çeşitli görsel mecralarda gösterime sunulacak olan video 14 dakika sürüyor.

Kapalı tutulan ve turizme henüz kazandırılamamış, sorunlar yumağına dönüşen tarihi ve turistik mekanların da yer aldığı çalışmada, kent kültürüne ilişkin detaylar da izleyici ile paylaşılıyor. 

"Tanıtım filmi" olarak lanse edilen çalışma hakkında: 

- Bir görsel çalışmanın "tanıtım" amacı taşıyabilmesi için 'tanıtım' içermesi gerekir. Bu çalışma tanıtmıyor, sadece gösteriyor.
- Bir görüntüler silsilesinin 'film' olabilmesi için hikayeye, kurguya ihtiyacı vardır. Dış ses kullanılmayan ve anlatımı olmayan bu çalışmanın bir hikayesi olmadığı gibi, kurgudan yoksun ve 'alelade' seçilmiş görüntülerin ardı sıra dizilmesi ile elde edilmiş izlenimi veriyor. 
- Kavakyanı Şelaleri var ama daha popüler olan Sırakayalar neden yok? Çımağıl varken, tanıtıma ihtiyaç duyan Buz Mağaraları neden yok? Kaçkar'a kadar uzanıp Balıklı Göl'e uğrayan çalışma, bölgenin ikinci Uzungöl'ü olarak lanse edilen Aydıntepe'ye neden uğramamış? gibi onlarca soru sorduruyor!

Özetlersek;

- Amaç bir tanıtım filmi çekmek ise olmazsa olmazı bir hikayeye, yani senaryoya ihtiyacı olduğudur. 
- Hikayesi olan bir tanıtım filminin, hikayeye ve kente özgün bir müziği olmalıdır. 
- Bir kent sadece 'sonbahar'dan ibaret değildir. Yaz başı coşan nehirleri ve şelaleri olduğu gibi, kayak ve kızak ile eğleşen kış günleri, yaylaları binbir renge bürünen ilkbaharı vardır. Ve hepsinden önemlisi insanı, hayvanı, bitkisi, canlısı vardır bir kentin... 
- İşte tüm bu nedenlerden dolayı, bu çalışmaya 'tanıtım filmi' demek doğru değildir!
- Bu çalışma çeşitli görüntülerin arka arkaya eklenmesi ile elde edillmiş, eksik bir görüntüler silsilesidir.
- Fuarlarda veya çeşitli etkinliklerde yer alacak Bayburt stantlarında görsel bir video olarak kullanılabilecek olması ise -evet- bir kazanımdır. 
- Çalışmaya verilen "Haydin Bayburt'a haydi" sloganı ise tüm bu eksikler ile bir araya gelebilen çalışmanın bütününe dair ipuçlarını veriyor!

Diğer yandan tanıtım filmindeki eksikliklere rağmen, yabancı gözüyle merak uyandırabilecek muazzam görüntülere sahip tarihi ve turistik mekanların etrafında turistler açısından herhangi bir sosyal aktivite olmayışı da bir başka soru işaretini akıllara getiriyor.

Özellikle hava çekimlerinin dikkat çektiği çalışmaya emek verenlere teşekkür ediyoruz. 

İşte o görsel video...
Lütfen tıklayınız…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mühendis 7 yıl önce

Ben de nerde kaldı bayburt postası diyordum ki bu yazıyı gördüm:))) Amacınız sadece eleştirmek. Kastınız kuruma mı yoksa bayburt için çırpınan vekil müdüre mi anlayamadım.

Avatar
adem 7 yıl önce

tabi siz haklısınız birileri var ceplerini para doldurmak için proje yapar yüzde alırlar, koordinatör maaşı alırlar devletin paralarını çar çur ederler. bazı medyalarda bunları görmez. ama emin olun bayburt herşeyi biliyor. isterseniz geriye dönüp bir bakalım herkes kendine yakışanı yapıyor. (kıskançlık, dedikodu,fırsatçılık,cahillik) il kültür müdürlüğünü tebrik ederim

Avatar
Suat 7 yıl önce

bayburtpostası, benim Bayburt'a ve Türkiye'ye olan inancımın hep taze kalmasına sebep oluyor. Şöyle etkileyici üslupla ve gerçekten sadece memleketin faydasını gözetici yapıcı eleştiriler yapan kaç merci var ki ülkede. Helal olsun ne diyim.

Avatar
bekçi 7 yıl önce

herşeyin mutlaka en kötüsü vardır.bu da tanıtım filmlerinin en kötüsü olsun.size sağlık olsun bayburt'a da geçmiş olsun.

Avatar
Tebrikler 7 yıl önce

Biraz pahalı oldu ama bir yetkilinin ahşap işleme ustası olduğunu da öğrenmiş olduk.

Avatar
öğretmen 7 yıl önce

doğruya doğru demek gerekirse bu çalışmanın bayburt için yararı ve zararını düşünürüm.
Yararı: bayburtta yaşamama ramen bilmediğim tabiat varlıklarını gördüm,
Bu güne kadar hiçbir kurum,kuruluşun ve derneklerin yapmadığı bir çalışma,
zevkle izlenilebilecek bir tanıtım filmi,
fuzuli değil,
birilerinin reklamı yok,
sadece bayburtlu düşünülerek yapılmamış,
ingilizce alt yazılı,
müzikler iyi,
Zararı: ????????????????? valla bulamadım

Avatar
eda 7 yıl önce

arpalı olmasa da ben bu filmi beğendim.

Avatar
Muallim 7 yıl önce

Bence çalışma güzel olmuş. Eleştirilen noktalarin haklılık payı vardır amma bu memlekette yaşayan bir yabancı olarak memnuniyetini dile getirmek istiyorum. Bu film bir merak uyandiricidir. Daha fazlası için De haydi bayburta