Bayburt'ta '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' kutlaması

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilde görev yapan basın mensupları ve protokol üyeleri ile yemekte bir araya geldi.

Bayburt'ta '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' kutlaması
Bayburt Postası - Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilde görev yapan basın mensupları ve protokol üyeleri ile yemekte bir araya geldi.

Programa, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Anadolu Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Nevzat Demirkol ile kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Bayburt Valisi İsmal Ustaoğlu, programda yapmış olduğu konuşmada, ''15 Temmuz akşamı gerçekten basınımızın habercilik ve demokrasiye sahip çıkma adına göstermiş olduğu duruş, demokrasi adına en büyük kazanımımız diye düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle 81 il valisiyle görüştünü söyleyen ve Erdoğan’ın Bayburt'a selamını ileterek başlayan Vali Ustaoğlu, Türkiye'de habercilik adına son dönemde güzel gelişmeler olduğunu belirterek, Ustaoğlu, özellikle 2016 yılında 15 Temmuz süreci başta olmak üzere, Türkiye'nin geçirmiş olduğu bu kritik süreçte basına çok ciddi sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Ustaoğlu, terör olayları başta olmak üzere bu süreçte sorumlu habercilik ve basın anlayışının çok daha önemli bir hal aldığını vurgulayarak, ''15 Temmuz akşamı gerçekten basınımızın habercilik ve demokrasiye sahip çıkma adına göstermiş olduğu duruş, demokrasi adına en büyük kazanımımız diye düşünüyorum.'' ifadesini kullandı.

"İfade özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmezi"

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ise ifade ve basın özgürlüğünü demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olarak gördüklerini belirtti.

Hükümetin de bu konuya çok önem verdiğine işaret eden Özsoy, ''Ancak biz basın özgürlüğünü ve ifade özgürlüğünü Türkiye'nin Misak-ı Milli sınırları içerisinde yaşayan Türk milletinin milli ve manevi değerlerinin aleyhine yazılan yazılarla ve o yazıları yazan kişilerin gazeteci kisvesi altında ülkenin, vatandaşın milli ve manevi değerlerine saldırıyı ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü kapsamında görmüyoruz. Bu düşünceyi hem Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu olarak hem de Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak kabul etmiyoruz.'' diye konuştu.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de gazetecilerin bir şehrin hafızası, gözü ve kulağı olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla biz hem şehrimizi hem bölgemizi hem ülkemizi hem de dünyayı sizlerin aracılığı ile tanıyoruz. Bize ne kadar hızlı ne kadar doğru haber ulaştırırsanız ne kadar doğru ne kadar güzel makale yazarsanız biz ancak o şekilde tanıyabiliyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Memiş, ayrıca günün anısına gazetecilere hediyeler verdi. 

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ise Bayburt Valisi başta olmak üzere tüm katılımcılara basın mensuplarını yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KATİP 7 yıl önce

HAYATINDA İKİ SATIR YAZI YAZMAMAIŞ ADAM GAZETECİ OLUR MU

Misafir Avatar
ALOŞ 7 yıl önce @KATİP

kimdir o

Beğenmedim! (0)