Bayburt Postası'na Röportaj Dalında Ödül

Bayburt Postası, bir meslek ödülünü daha Bayburt'a kazandırdı.

Bayburt Postası'na Röportaj Dalında Ödül
Bayburt Postası - Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, önceki gün vefat eden Gazeteci Sayıl Narmanlıoğlu adına ithaf ettiği Gazetecilik Başarı Ödülü Yarışması’nda dereceye giren gazeteciler ödüllendirildi. Ödül gecesinde Erzurum ve bölge illerinden çok sayıda gazeteci biraraya geldi.

Bayburt Postası'ndan Murat Okutmuş 'Kadim bir kültürle yoğrulan koca bir ömür" adlı dosyasıyla röportaj dalında ödüle layık görüldü. Okutmuş, ödülünü Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü Başkanı Mevlüt Doğan'ın elinden aldı. 

Yarışmada bir ödül de Bayburt Sıla Gazetesi'ne geldi. Bayburt Sıla Gazetesi muhabiri Beşir Kelleci, Çoruh Nehri'ne düşen çocuğu kurtardığı cesaretiyle Teşvik Ödülüne layık görüldü. Kelleci ödülünü Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız’dan aldı. 

Erzurum, Bayburt, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır'da görev yapan gazetecilerin haber, fotoğraf ve görüntülü çalışmalarının değerlendirilmesi ve mesleğe yönelen gençlerin özendirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Sway Otel'de gerçekleştirildi.

Törenin açılışında konuşan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Gazeteci Sayıl Narmanlıoğlu’nun vefatı sebebiyle büyük üzüntü duyduklarını ve yarışmayı adına ithaf ettiklerini, yarışma dallarına da merhum gazetecilerin isimlerini verdiklerini belirtti.

Anadolu Basını’nın ciddi, basın ahlakına sahip, tarafsızlık ilkesine bağlı ve objektif bir yayın organı olarak faaliyetlerini sürdürebilmeleri için özel destek programlarının uygulanması gerektiğini kaydeden Özsoy, yerel basının Erzurum ve bölgede yaşayanların her türlü sorununu ve bu sorunlar karşısında çözüm önerilerini gündeme getiren, tartışan, yerel yönetimle merkezi yönetim arasında köprü işlevi gören, halkın gözü kulağı konumunda olduğunu ifade etti.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de yerel basının duruşu ve sahip olduğu değerler bakımından daha önemli olduğunu ifade ederek, ödül alan gazetecileri kutladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise bir dönem Büyükşehir Belediyesi’nde de görev yapan merhum Sayıl Narmanlıoğlu’nun adının törene verilmesi sebebiyle DAGC yönetimine teşekkür ederek, rahmet dileklerinde bulundu. Sekmen, medyanın bölgenin sorunlarını dile getiren ve sorumluluklarını yerine getiren en önemli kurum olduğunu belirtti.


Mahalli basının gerçeği ve doğruyu halka en hızlı ve doğru şekilde anlatan bir anlayışa sahip olduğunu iyi bildiğini vurgulayan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, şunları söyledi:

"Bugün burada ödül alacak arkadaşlarım çok güzel fotoğraflar ve anlar yakalamışlar, çok güzel konuları haber yapmışlar. Gerçekten birbirinden güzel haberler ortaya çıkmış. Önemli olan şudur, bölgede görev yapan arkadaşlar gerçekten doğruyu vatandaşa en hızlı şekilde anlatıp göstermişlerdir. Bu arkadaşlar vatandaşların doğru haber alma imkanlarına sahip olmalarını sağlamıştır."

Ödül törenine; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, MNG Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Aydoğan Süer, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Sadık Yavuz, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Arslan, Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Deniz Başlı, Erzurum bölge illerinden basın kuruluşlarının yöneticileri ile gazeteciler  ve çok sayıda davetli katıldı.

Öte yandan gazeteci Sayıl Narmanlıoğlu’nun vefatı sebebiyle törenin müzik ve eğlence kısmı iptal edildi.

Röportaj dalında ödüle layık görülen 'Kadim bir kültürle yoğrulan koca bir ömür' adlı dosyayı okumak için tıklayınız...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim Gürbüzer 6 yıl önce

Daha nice ödüllere hak kazanan BayburtPostası olması dileğiyle candan tebrikler.

Avatar
Yusuf 6 yıl önce

Kalite asla tesadüf değildir. Tebrikler Bayburt Postası. Tebrikler Murat OKUTMUŞ.