98. yılında İstanbul buluşması

Her yıl geleneksel bir şekilde düzenlenen ve büyük bir coşkuya sahne olan İstanbul Bağcılar buluşması, bu yıl yine coşkulu geçti.

98. yılında İstanbul buluşması
Bayburt Postası - Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul’da da bir program düzenlendi. Her yıl geleneksel bir şekilde düzenlenen ve büyük bir coşkuya sahne olan kurtuluş gecesi, bu yıl yine coşkulu geçti.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen ve İstanbul’daki Bayburtlular’ın bir araya geldiği geceye, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Metin Özkan, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Bayburt Üniversite Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Topkale Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Nail Yiğit, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kağıthane Belediye Başkan Fazlı Kılıç, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, çok sayıda belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve dernek başkanları katıldı.

Faruk Kılıçaslan başkanlığındaki Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin organize ettiği gecenin sunuculuğunu Nur Haktan Aydoğdu yaptı. Coşkulu bir kutlamaya sahne olan program, Selahattin Berker yönetimindeki Mehter Marşı ile başladı, Abdurrahman Önül’ün ilahileriyle devam etti. Gecede sahne Bayburtlu sanatçılar Muhsin Bayburtlu, Devran,Sehlan Burak ve Azmi Küçük Bayburt türküleriyle izleyicileri coşturdu.

1947 yılında kurulan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği yeni yönetiminin tanııtldığı program daha sonra konukların konuşmalarıyla devam etti. Kürsüye ilk olarak Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan çıktı.

Konuşmasına, “Bu gün buraya Türkiye’nin dört bir tarafından katılan ve aramızda  olan çok kıymetli hemşerilerimiz var. Tekrar huzurlarınızda hoş geldiniz diyorum” diyerek başlayan Kılıçaslan, “Bizler değerlerimize sahip çıktığımızı her daim gösterdik. Bu gün Bayburtlu yedi milletvekilimiz, iki valimiz, iki de rektörümüz var. Bu bize Bayburt’un ne kadar önemli bir değer ve marka olduğunu göstermiştir. Artık Bayburtlu gençlerimizin önünde çok değerli örnekler ve rol modeller var” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun kısa konuşma yaptığı gecede kürsüye daha sonra Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş geldi. 

“Bayburt’ta Belediye Başkanı olmanın onurunu ve gururunu taşıyorum” diyen Başkan Memiş’in ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin de konuklara hitap etti. Vali Şahin, “Bayburt Nüfus ve kilometre kare hesabıyla değerlendirilecek bir il değildir. Bayburt Türk kültürünü teşkil eden dört ayağından birini teşkil eden illerden biridir. Diğer üç il Ahlat, Harput ve Kerkük’tür. Bu bizim hamasi tespitimiz değil bu alandaki uzmanların tespitidir. Bayburtlu olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sponsorlara plaket takdimleri yapıldı. Gece, Uğur Işılak’ın türküleriyle sona erdi.

Bayburt kurtuluşunu, Bayburt Postası kuruluşunu kutladı

Öte yandan programın sponsorlarından Bayburt Postası Gazetesi, gecede stant açtı. 63. yılını kutlayan gazetenin Şubat sayısı görücüye çıkarken, 21 Şubat'a özel yayın eki gecenin sürprizi oldu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram ve geceye katılan çok sayıda konuğun ziyaret ettiği stant yoğun ilgi gördü.  

*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fakir 8 yıl önce

ne bu gazetenin nede sizin, ne vekil ne bakan la çekilmiş olduğunuz fotoğraflar halkın gözünde bir değişiklik yapmıyor