Başkan Polat, Kon TV’ye konuk oldu

Bayburt Postası- Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Kon TV’de yayınlanan “Âşık Kul Nuri ile Gönül Dostları” isimli programa canlı yayın konuğu oldu. Bayburtlu Âşık Süphani ile birlikte Kon TV’nin Ankara’daki stüdyosunda programa katılan Başkan Polat, canlı yayında, Bayburt’la ilgili tarihi mekânlar, sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında genel bilgiler vererek, Bayburt Belediyesi tarafından yapılan projelerden bahsetti.

Başkan Polat, Kon TV’ye konuk oldu

Polat: ''Bayburt maalesef alt yapı sorunları olan bir ildir''Bayburt Postası- Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Kon TV’de yayınlanan “Âşık Kul Nuri ile Gönül Dostları” isimli programa canlı yayın konuğu oldu. Bayburtlu Âşık Süphani ile birlikte Kon TV’nin Ankara’daki stüdyosunda programa katılan Başkan Polat, canlı yayında, Bayburt’la ilgili tarihi mekânlar, sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında genel bilgiler vererek, Bayburt Belediyesi tarafından yapılan projelerden bahsetti.

Bayburt’ta altyapı sorunun bulunduğunu söyleyen Başkan Polat, “Keşke Bayburt’un bütün alt yapı meseleleri tamamlanmış olsa da sanata, kültüre, eğitim ve öğretime daha çok hizmet edebilsek. Bayburt maalesef alt yapı sorunları olan bir ildir. Bunları çözmek adına yoğunlaştığımız çalışmaların yanında sanat, kültür, eğitim ve öğretim konularında da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Bayburt’un kültür ve sanatın yoğun yaşandığı bir yer olduğunu ve  bu durumu yaptıkları etkinliklerle canlı tutmaya çalıştıklarını ifade eden Polat, ekonomik sıkıntıların insanların sanata ve eğitime verdikleri önemi azalttığını söyledi.

“Havaalanı 2 ilin isteğiyle gerçekleşebilir”

Başbakan Erdoğan’ın  ‘hava yolunu halkın yolu yapacağız’ ifadelerini hatırlatan Başkan Polat, son dönemlerde gündeme gelen Bayburt- Gümüşhane  Havaalanı projesinin 2 ilin birlikteliğiyle gerçekleşebileceğini söyledi.

Son 10 yılda ulaşım alanında ciddi mesafeler katedildiğini belirten Polat, “Bugün insanlar gerçekten hava ulaşımını çok rahat tercih edebiliyorlar, çünkü kolay ve artık ucuz. Şuanda Bayburt’un ve Gümüşhane’nin; Erzincan, Trabzon ve Erzurum illerindeki havaalanlarını seçme hakkı var ama artık buda kesmiyor. Bayburt’la Gümüşhane’de kendine bir havaalanı istiyor. Köse ve Salyazı Belediye Başkanlarımız ile birlikte 1996 yılında Salyazı’da temeli atılmış havaalanı pistini gezdik. 1200 metre uzunluğunda bir pist var orada. 16 sene önce betonu atılmasına rağmen şuanda sapa sağlam duruyor. Bayburt içinde Gümüşhane içinde Salyazı’daki havaalanı çok önemlidir. Eğer hep beraber hareket edip, talep edersek artık bu dönemde havaalanı yapmak hükümete çok zor değildir. Şu anda var olan pisti 400–500 metre daha uzattıkları ve birde idari bina yaptıkları zaman havaalanı yapılmış olur. Yine bir avantajımız daha var; buraya yapılacak havaalanı yılın her döneminde kullanılabilir durumda olacak. Ama Erzurum, Erzincan ve Trabzon’da bazı mevsimlerde hava etkisinden dolayı özellikle inişte ciddi teknik sıkıntılar oluyor. Oysa bizim oradakinin teknik durumu çok müsait, coğrafi durumu çok müsait. Her mevsimde kullanılabilecek bir yapıya sahiptir. Onun için Gümüşhane ile Bayburt hep beraber istersek bunun altından kalkarız” dedi.

“Çoruh’a çok önem verdik”

Bayburtlular’ın çoğunluğunun gurbette yaşadığını bu sebepten dolayı turizme çok önem verdiklerini ifade eden Polat, “Bu sektörü mutlaka canlandırmak için bu manada yatırımlarımız var. Kalkınma Ajansı’na yaptığımız “Saklı Cennet” projesi kapsamında Bayburt’ta 20 bungalov evlerden oluşan bir tatil köyü yapıyoruz. Bu alanları dönemsel olarak dışarıdan gelen hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Bayburt işlenebildiği zaman turizm merkezi olacaktır. Turizm potansiyelini içinde barındırıyor. Bunun için Çoruh’a çok önem verdik. 2009 yılında Çoruh’un yatağını tamamen düzledik ve temizledik. Çoruh daha geniş alanda akıyor, köprülerde çalışma başlattık, geçen sene bir tane köprüde süsleme yaptık, bu süre içerisinde iki tane köprü yaptırdık. Devlet Su İşleri marifetiyle Çoruh’un kenarlarındaki istinat duvarlarını yaptık. Ve İstanbul’daki kardeş belediyelerimizin katkılarıyla Çoruh nehri kenarını bütün halkımızın kullanımına açmaya gayret ediyoruz. Gezi alanları, piknik alanları ve park alanları oluşturmaya gayret ediyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz protokol ile Yeni Şehir Parkı civarında 184 bin metrekarelik bir alan tahsis ettik ve Şair Zihni Kent Ormanı yaptırıyoruz. Orada istiyoruz ki dışardan gelen insanlarımız Bayburt’ta yaşayan insanlarımız istedikleri gibi piknik yapabilsinler, gezebilsinler ve spor yapabilsinler” diye konuştu.

Turizme alt yapı teşkil etmesi için ehramın turizme kazandırıldığını ve ehramdan üretilen çanta, kravat, masa ve yatak örtülerinin bulunduğunu belirten Polat, ağaçlandırma çalışmalarına da son derece önem verdiklerini belirterek, Bayburt’un yem yeşil bir şehir olması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.  

Bayburt’un en önemli sorunlarından biri olan su sorunu isale hattını yenileyerek sonlandırdıklarını ifade eden Başkan Polat, doğalgaz kullanım oranında yüzde 80’lere ulaşıldığını ve Bayburt’ta 8 bine yakın abonenin doğalgaz kullandığını sözlerine ekledi.  

Program Âşık Kul Nuri ve Âşık Süphani’nin  seslendirdikleri türkülerle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.