Başkan Memiş, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Bayburt Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarının bu özel gününü kutladı.

Başkan Memiş, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı
Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Bayburt Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarının bu özel gününü kutladı.

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nde Bayburt’ta görev yapan basın mensuplarıyla bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Memiş, “24 Temmuz 1908 basında sansürün kaldırılmasını kutluyoruz ve tebrik ediyoruz. Gerçekten basın adına önemli bir gün, basın üzerinde sansür olmamalı, basına bir şeyler etki edilmemeli. Kendi özgür düşüncelerini, kanaatlerini halkla paylaşmalıdır. Basın özgür olmalı, basın üzerinde baskılar oluşmamalı ki, aksayan tarafları, yanlış olan yerleri, negatif olan durumları paylaşabilmelidir. Bu vesileyle negatif durumdan pozitif duruma gidilebilir. Basın bizim işimize gelen şeyleri söylerse, lehimize olacak şekilde durumları ifade ederse biz eksiklerimizi hem göremeyiz hem de yaptığımız yanlışların farkında olamayız. Kişilik hakları ihlal edilmemek kaydıyla hem şahıslar hem de kurumlar eleştirilmelidir. Burada tabi ki eleştiriye bir tanım getirmek lazım; insanların şahsiyetleri zedelenmeden eleştiri yapılmalıdır” dedi.

“Basın bize yol haritası çiziyor”

Bayburt basınının Bayburt’la ilgili düşüncelerinde, Bayburt’u yukarıya taşıma adına yapılması gereken şeylerin çoğunu yaptığını ve yol haritası çizdiğini dile getiren Belediye Başkanı Memiş konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bayburt’u gerçekten yukarıya taşımak istiyorsak herkes elini taşın altına sokması gerekiyor. Bu da yetmezse yüreklerimizi ortaya koyacağız. Bayburt’u hep pozitif olarak göstermek, hiç sorunu yokmuş gibi göstermek doğru değil. Sorunları ötelemek çözüm değildir. Sorunun üzerini kapatmak hiçbir şeyi halletmez. Sorunlarla yüzleşmek zorundayız. Samimi olarak ifade ediyorum ki, ben belediye başkanı olarak eleştirilmekten rahatsız olmayacağım, memnun olacağım. Bir konuda eleştirilmem bana bir noktada yaptığım yanlışı düzeltme hakkını verecektir. Benim iki faydam olacak; hem yanlış yapmayacağım hem de yerine doğru bir şeyi yapma fırsatım olacak. Bir sistem kendisini eleştirenlerin düşüncelerine müracaat etmiyorsa başarılı olması çok zordur.  Yerel basın bizim gözümüz kulağımız olmalı, bizi uyarmalı, bizim ulaşamadığımız, bizim görmediğimiz, bizim duymadığımız eyleri paylaşmalıdır. Tabi ki burada paylaşırken maksadımız bağcıyı dövmek olmamalı üzüm yemek olmalıdır. Basın doğrunun tarafı olmalı yanlışın tarafı olmamalıdır. Biz bir olacağız, beraber olacağız, paylaşacağız.”

Ziyaretinden ve düşüncelerinden dolayı başkan Memiş’e teşekkür eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ise, “Yıllardır Türkiye’de basının üzerinde bir baskının olduğunu, basını yıllardır yıldırma politikalarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir yandaş basın bir de farklı bir basın var.  Her güç yandaş basınla çalışmak ister. Basın özgürlüğü 1908’den beri kutlanıyor ama objektif olarak bakarsak böyle bir özgürlük yok. Bunla alakalı bir noktada bir şeyler yapılması lazım. Biz Bayburt basını olarak pek sıkıntı çekmedik. Hangi haber konusunda yardım istediysek bütün kamu kuruluşlarından alabildik. Tekrar bugünümüzü hatırlayıp geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Haber: Bayburt Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.