Arslan: "Gecekondu gazetelerine prim vermeyin"

Bayburt Postası - Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Ordu'da yapılan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu toplantısına katıldı. Arslan, yaklaşan yerel seçim öncesinde siyasilere seslendiği konuşmasında, “Gece kondu gazetelerine prim vermeyin” dedi.

Arslan:

Bayburt Postası - Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Ordu'da yapılan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu toplantısına katıldı. Arslan, yaklaşan yerel seçim öncesinde siyasilere seslendiği konuşmasında, “Gece kondu gazetelerine prim vermeyin” dedi.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği bir program nedeniyle Ordu’da bulunan BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, yerel basının ne anlam ifade ettiğinin anlaşıldığı günlerin yaşandığını belirtirken, “Siyaset yerel basına borçludur. Bugün tamda yerel basının ne anlam ifade ettiğini anladığımız günlerdeyiz. Bugün Ordudayız. Ordu Büyükşehir Belediyesi için, Kumru için Ünye için belediye başkan adayı ya da aday adayı olan arkadaşlarımızın yaygın basında kendisini ifade etmesi, halkla buluşma imkânı yoktur. Bunu yerel gazete ve televizyonlar aracılığı ile yapıyor. Şu anda BİK aracılığı ile desteklenen gazetelerimiz belli bir sayıda eleman çalıştırmak, belli sayfada gazete çıkartmak ve belli tirajları yakalamak durumdalar ve kamu denetimine tabiler. Benim isteğim, elbette ki kamuoyunun oluşumu için her türlü aracı siyasi parti ve adaylar kullanacaktır. Ama yılar yılı bu işin çilesini çeken gazete ve televizyonu ihmal etmesinler. Gece kondu gazete ve yayın kuruluşlarına prim vermesinler” diye konuştu.

Türkiye’de yerel seçimler sonrasında 30 ilin büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından BİK Şube Müdürlüklerinin o il sınırında bulunan gazetelerin tamamına bakacağını sözlerine ekleyen Arslan, “Büyükşehir Kanunu'nun uygulaması önümüzdeki yerel seçimlerden sonra gerçekleşecek. Böylece il sınırlarındaki bütün gazeteler BİK şubeleri denetimine ve hükümlerine tabi olmuş olacaklardı. Şuan Basın İlan Kurumu Ordu Şubesi il merkezindeki gazetelere bakıyor. Büyükşehir Kanunu'nun uygulamaya başlamasının ardından il sınırındaki bütün gazetelere bakacak. Biz ilçelerimizdeki gazetelerin hayatiyetlerinin devam etmesini sağlayacak bir tedbir almaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.