Aksoy’a ‘Medya Işıkları Ödülü’

Bayburt Postası- Gazetemiz çizeri  Hikmet Aksoy’a bir ödül daha. Karikatür sanatını tanıtma, sevdirme ve yaygınlaştırma amacıyla ulusal ve yerel basına yaptığı karikatür servisi nedeniyle ‘Medya Işıkları Ödülü’ne layık görülen Hikmet Aksoy ödülünü aldı. Hikmet Aksoy, İstanbul Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada yaygın ve yerel basını karikatürle buluşturma çabasını 15 yıldan bu yana karşılıksız sürdürdüğünü fakat çalışmalarının karşılığını böyle ödüllerle aldığını söyledi.

Aksoy’a ‘Medya Işıkları Ödülü’

Karikatürist Hikmet Aksoy, karikatür sanatına verdiği katkı nedeniyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nce de ödüllendirilmişti...Bayburt Postası- Gazetemiz çizeri  Hikmet Aksoy’a bir ödül daha. Karikatür sanatını tanıtma, sevdirme ve yaygınlaştırma amacıyla ulusal ve yerel basına yaptığı karikatür servisi nedeniyle ‘Medya Işıkları Ödülü’ne layık görülen Hikmet Aksoy ödülünü aldı. Hikmet Aksoy, İstanbul Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım Salonu’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada yaygın ve yerel basını karikatürle buluşturma çabasını 15 yıldan bu yana karşılıksız sürdürdüğünü fakat çalışmalarının karşılığını böyle ödüllerle aldığını söyledi.

Aksoy törende yaptığı konuşmada, “1950’li yıllardan bu yana karikatür çiziyorum. On beş yıla varan bir süreçte de yerel ve yaygın basına karşılıksız olarak karikatür servisi yaparak bu sanatı tanıtmayı, sevdirmeyi ve yaygınlaştırmaya çalışıyorum.  Böylece, toplumsal sorunlara, olumsuzluklara karikatürlerimle neşter vurarak bir panzehir etkisi yaratmak ve böylece demokrasimizin önünde oluşan/oluşturulan labirentleri önlemeyi amaçlıyorum. Demokrasimize bu yoldan katkı verebiliyorsam kendimi mutlu sayacağım.” dedi.

“Babıali’de 50 AltınYıl” ve “Medya Işıkları Ödülleri”  İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi. İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD), meslekte en az 50 yıl hizmet vermiş ve 2011 yılındaki çalışmalarıyla dikkat çeken aktif gazetecileri  ödüllendirdi.

Gazetemiz çizeri Hikmet Aksoy’un da ödüle layık görüldüğü törende, Cumhuriyet gazetesinden Leyla Tavşanoğlu’na  “Söyleşi”, Güneş gazetesinden Rıza Zelyut’a “Köşe Yazısı”, Bizim Gazete’den İskender Özsoy’a “Röportaj”,  Aydınlık gazetesinden Onur Belge’ye “TV Yorumcusu”,  Kanal D’den İrfan Değirmenci’ye “Günaydın Programı”, Akşam gazetesinden İlhami Davutoğlu’na “Sayfa Düzeni”, Sabah gazetesinden Erhan Öztürk’e “Haber”, Türkiye gazetesinden Salih Bilici’ye “Haber”,  Anadolu Ajansı’ndan İslam Yakut’a “Fotoğraf” dallarındaki başarıları için verildi.

“En Başarılı Meslek Örgütü” ödülü ise Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’a verildi.

“Babıali’de 50. Altın Yıl Ödülü” ise bu yıl Orhan Birgit, Orhan Ayhan, Rahmi Turan, Mehmet Türker, Orhan Karaveli, Gürbüz Azak, Hami Alkaner, Ahmet Çitoğulları, Ertuğrul Zorlutuna ve Şevket Uygun’a verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.