Aksoy: “Karikatür, toplumsal sorunlara panzehirdir”

Gazetemiz  çizeri Hikmet Aksoy, Mersin Üniversitesi’nin düzenlediği  ‘Sosyoloji Günleri’nde öğrencilerle karikatür üzerine söyleşti. Yerel basını karikatür sanatı ile buluşturan karikatürist Hikmet Aksoy Mersin Üniversitesi’nde öğrencilerle yaptığı söyleşide, “Karikatür, toplumsal sorunların ortadan kaldırılmasında panzehir görevi yapar” dedi.

Aksoy: “Karikatür, toplumsal sorunlara panzehirdir”

Karikatür sanatçısı Hikmet Aksoy...Gazetemiz  çizeri Hikmet Aksoy, Mersin Üniversitesi’nin düzenlediği  ‘Sosyoloji Günleri’nde öğrencilerle karikatür üzerine söyleşti. Yerel basını karikatür sanatı ile buluşturan karikatürist Hikmet Aksoy Mersin Üniversitesi’nde öğrencilerle yaptığı söyleşide, “Karikatür, toplumsal sorunların ortadan kaldırılmasında panzehir görevi yapar” dedi.

Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nün davetlisi olarak Mersin’e giden Hikmet Aksoy, burada öğrencilerin bu yıl 3. defa düzenledikleri “Sosyoloji Günleri” etkinliklerine katıldı.

Öğrencilerle “Karikatürün İşlevi” üzerine söyleşen Aksoy, “Karikatür sanatı çağımızın sanatı olma özelliği ve önemini sürdürüyor. Toplumsal yaşamın her alanındaki olumsuzluklar karikatür sanatçıları tarafından özgün çizgilerle dile getirilerek bir yerde doğru yol gösteriyorlar. Bu da olumsuzlukları ortadan kaldırmada karikatür sanatı bir panzehir görevi üstleniyor” dedi.

Aksoy, söyleşisi sonrasında öğrencilere kendi karikatürlerinden örnekler de sundu.

Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kongre Merkezi’ndeki söyleşiyi öğretim görevlileri ve öğrenciler ilgi ile izlediler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.