2008 Genç Gazeteciler Ödüllleri sahiplerini buldu

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu 4. Ülke Programı kapsamında yürütülen Üreme Sağlığı alt programı içinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile birlikte düzenlediği yarışmada genç gazeteciler "Gençleri Cinselliğe Hazırlıksız yakalanıyor (Bilmemenin, Bilgilendirmemenin Maliyetleri Ne)" konusunda basın, radyo ve televizyon için ürettikleri çalışmalarıyla yarıştılar. Yarışmada; basın dalında Şanlıurfa Güneydoğu Gazetesi"sinde yayınlanan "Gençlik ve Cinsellik" adlı haberiyle Abdurrahman Elçi, televizyon dalında Bursa AS-TV'de yayınlanan 'Gençler ve Cinsellik'adlı programıyla Nagihan Görken ve radyo dalında ise Eskişehir Radyo-A'da yayınlanan "Bir Leylek Hikayesi" adlı programıyla Turgut Onarır birinci oldu.

2008 Genç Gazeteciler Ödüllleri sahiplerini buldu

2008 Genç Gazeteciler Ödülü sahiplerini bulduBirleşmiş Milletler Nüfus Fonu 4. Ülke Programı kapsamında yürütülen Üreme Sağlığı alt programı içinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile birlikte düzenlediği yarışmada genç gazeteciler "Gençleri Cinselliğe Hazırlıksız yakalanıyor (Bilmemenin, Bilgilendirmemenin Maliyetleri Ne)" konusunda basın, radyo ve televizyon için ürettikleri çalışmalarıyla yarıştılar. Yarışmada; basın dalında Şanlıurfa Güneydoğu Gazetesi"sinde yayınlanan "Gençlik ve Cinsellik" adlı haberiyle Abdurrahman Elçi, televizyon dalında Bursa AS-TV'de yayınlanan 'Gençler ve Cinsellik'adlı programıyla Nagihan Görken ve radyo dalında ise Eskişehir Radyo-A'da yayınlanan "Bir Leylek Hikayesi" adlı programıyla Turgut Onarır birinci oldu.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu 4. Ülke Programı kapsamında yürütülen Üreme Sağlığı alt programı içinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun yürüttüğü bir çalışma çerçevesinde düzenlenen ve Türkiye'de ilk kez bütün basın yayın ve kuruluşlarında çalışan 35 yaşını aşmamış gazetecilere açık ve bu yıl beşincisi düzenlenen 'Genç Gazeteciler Ödülü' adlı yarışma sonuçlandı. Konusu "Gençleri Cinselliğe Hazırlıksız yakalanıyor (Bilmemenin, Bilgilendirmemenin Maliyetleri Ne)" olarak belirlenen ve Türkiye'deki, gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı bilgilerine zamanında ve gereken düzeyde ulaşmalarını sağlamak. Bilgi eksikliğinden kaynaklanan sayısız olumsuz sonuçların engellenmesi çerçevesinde medyanın üstlenmesi gereken rol için duyarlılık oluşturmayı amaçlayan yarışmada, basın dalında Şanlıurfa Güneydoğu Gazetesi"sinde yayınlanan "Gençlik ve Cinsellik" adlı haberiyle Abdurrahman Elçi, televizyon dalında Bursa AS-TV'de yayınlanan 'Gençler ve Cinsellik'adlı programıyla Nagihan Görken ve radyo dalında ise Eskişehir Radyo-A'da yayınlanan "Bir Leylek Hikayesi"adlı programıyla Turgut Onarır birinci oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin dengeli ve sürdürülebilir kalkınmayla uyumlu bir nüfus yapısına ulaşmasına katkıda bulunmak ve toplumsal cinsiyetler arasındaki farklılıkları azaltmak hedefiyle Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından yürütülen dördüncü ülke programı çerçevesinde hayata geçirilen yarışmaya 27 medya mensubu 30 çalışma ile başvurdu.

Gerek yerel, gerekse ulusal düzeyde medyanın genç çalışanlarının"Gençleri Cinselliğe Hazırlıksız yakalanıyor (Bilmemenin, Bilgilendirmemenin Maliyetleri Ne)" olarak belirlenen ve Türkiye'deki, gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı bilgilerine zamanında ve gereken düzeyde ulaşmalarını sağlamak. Bilgi eksikliğinden kaynaklanan sayısız olumsuz sonuçların engellenmesi çerçevesinde medyanın üstlenmesi gereken rol için duyarlılık oluşturmayı ve bu yolla kamuoyunun doğru ve etkili mesajlarla bilgilendirilmesi amacını da taşıyan yarışmada basın dalında ikinciliğini Konya Postası gazetesinde yayınlanan "Utandıran kelime Cinsellik" adlı haberiyle Muharrem Şabançelebi ve Adana Günlük gazetesinde yayınlanan "Çocuklarınızı Mutlaka Eğitin" adlı haberiyle Zeki Çağlar Kaya, üçüncülüğü Samsun Haber Gazetesi'nde yayınlanan "Böyle Olursa" adlı haberiyle Seyhan Demir ve Şanlıurfa Bugün Gazetesi'nde yayınlanan 'Şarmuta' adlı haberiyle Yusuf Ziya Kapaklı paylaştı.

Televizyon dalında ikincilik ödülü samsun Klas TV'de yayınlanan "Gençlik Cinselliğe Hazır mı?" adlı programıyla Özlem Çuhacı'ya, üçüncülük ödülü Denizli Radyo Televizyonu'nda yayınlanan "Hepsi Senin mi?" adlı çalışmasıyla Osman Nuri Cerit'e verildi. Radyo dalında ise ikinci Ankara Radyo İlef'te yayınlanan ve Mert Talat Dilekçioğlu tarafından hazırlanan "Körebe" adlı program, üçüncü ise Eskişehir Radyo A'da yayınlanan ve Güneş Doğuş Özer tarafından hazırlanan "Büyüdük artık" adlı program oldu. Birincilerin diz üstü bilgisayar, ikincilerinin cep telefonlu cep bilgisayarı, üçüncülerin ise digital fotoğraf makinesı ile ödüllendirileceği yarışmanın ödül töreni 20 Aralık 2008 tarihinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nda yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.