'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' unutulmadı

Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' unutulmadı
Bayburt Postası - Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar. Başkan Memiş, gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, ülkesinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu olduğunu belirtirken, Rektör Coşkun ise,  gazetecilerin, gücünü kamuoyu desteğinden aldığını, kamuoyunu bilgilendirirken vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi birçok önemli görevleri üstlendiğini belirtti.

İşte o mesajlar:

“Kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren gazetecilerimizi ve tüm basın çalışanlarımız çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke olarak karşı karşıya kaldığımız hain darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren devletinin ve milletinin yanında yer alan gazetecilerin ve basın yayın organlarının bu hain darbe girişiminin başarısız olmasında ne kadar etkili olduğuna hep birlikte şahit olduk. Sadece 15 Temmuz’da değil, öncesinde ve sonrasında gerçekleştirilen terör saldırılarının arka planında yatan gerçekleri deşifre etme ve kamuoyunu doğru bilinçlendirme noktasında da gazetecilerimizin üstlendiği görev çok büyüktür.  

Büyük bir özveriyle görevini fedakârca icra eden meslek ahlakı bilinci ve gayreti çerçevesinde kanunlara saygılı, dürüst, ilkeli tüm gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, aileleri ve sevdikleri ile birlikte mutlu yıllar, meslek hayatınızda başarılar dilerim.”


Mete Memiş/Bayburt Belediye Başkanı

"Gazeteciler, her ne olursa olsun kamuoyunun gözü, kulağı, sesi olma anlayışını kendilerine esas almaktadırlar. Zaman mefhumu gözetmeden fedakarca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan ve şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde emek harcayan gazeteciler olmak üzere, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

Prof. Dr. Selçuk Coşkun/Bayburt Üniversitesi Rektörü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.