MHP adayı Hükmü Pekmezci, Bayburtlu kadınları ağırladı

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt Belediye Başkan Adayı Hükmü Pekmezci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Bayburtlu kadınlarla bir araya geldi.

MHP adayı Hükmü Pekmezci, Bayburtlu kadınları ağırladı
Bayburt Postası -  MHP Kadın Kolları'nın organizesiyle Grand Manolya Düğün Salonu'nda gerçekleşen programda Pekmezci, kadınlara karanfil dağıttı. Hükmü Pekmezci programda yaptığı konuşmada, 8 Mart'ın önemine değinerek, kadınlara, çocuklara, gençlere yönelik projelerinden bahsetti. 

Hazreti Peygamberin "Cennet anaların ayağı altındadır" sözünü hatırlatan Pekmezci, 93 Harbi ve Milli Mücadele yıllarındaki kadın kahramanları andı. Pekmezci, Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı ve daha bir çok kadının bu toprakların vatan olarak kalmasında büyük emeklerinin olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetin kadınlara yönelik kazanımlarını anlatan Pekmezci, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözüyle kadınlara verdiği önemin anlaşıldığını dile getirdi. 

İş ve istihdama yönelik bir belediye

Pekmezci, projelerinden de bahsettiği konuşmasında daha çok kadınlara, çocuklara, iş ve istihdama yönelik vaadlerini anlattı. "İş ile aşı birleştiren bir belediyeciliği ortaya koyacağız" diyen Pekmezci, "İnsanın ekonomik açıdan kendine yetebileceği kendi özgüvenini, toplum içerisindeki varlığını ortaya koyabileceği kendisinin ve ailesinin hayati ihtiyaçlarını karşılayabileceği iş sahibi olması “iş ile aşı birleştiren” belediyecilik anlayışının esasını oluşturmaktadır” dedi.



Bayburt'un kanayan yarası göçe vurgu yapan Pekmezci, istihdama yönelik projeler sayesinde kadınları daha çok sosyal hayatın içerisine dahil edeceklerini ve kendilerine iş imkanı sunacaklarını belirtti.

Ev hanımlarının el emeği göz nuru üretimlerini satabilmeleri için bir sistem oluşturacağını belirten Pekmezci, "İster belediyemizin oluşturacağı satış noktalarından bireysel olarak kendileri satabilecek isterlerse belediyemiz şirketleri aracılığıyla ürünlerin satışı yapılarak bedeli ev hanımlarına ödenecektir. Bu sayede ev hanımları aile bütçesine katkı sağlamış olacaklar" diye konuştu. 

Çocuklara yönelik projelerinden de bahseden Pekmezci, geleceğimiz olan çocuklarımıza çok kapsamlı oyun alanları inşa edeceğiz. Ayrıca yine gençlerimizin eğitimlerine yönelik projelerimizle de onların geleceklerine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

"Gayretimiz sizlere, çocuklarınıza daha güzel bir Bayburt sunmak içindir"

Yoğun ilgi gören programda kadınların sorduğu soruları da cevaplayan Pekmezci, "31 Mart'a kadar Bayburt için hayata geçireceğimiz projeleri tüm vatandaşlarımıza anlatacağız. Şingah'ta başlayan mahalle odası buluşmalarımız, Zahit Mahallesi ile devam etti. 12 Mart'ta ise Tuzcuzade Mahallesi ile devam edecek. Gayretimiz hayallerimizdeki Bayburt'u inşa edebilmek, gayretimiz sizlere, çocuklarınıza daha güzel bir Bayburt sunmak içindir. Bugün burada gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu 5 yıl önce

Allah yar ve yardmcnz olsun