İl Seçim Kurulu, Aydıntepe için son kararını verdi!

İl Seçim Kurulu kararını verdi...

İl Seçim Kurulu, Aydıntepe için son kararını verdi!

Bayburt İl Seçim Kurulu, MHP'nin yaptığı hiç bir itirazı kabul etmedi ve AKP tarafından yapılan itirazla yapılan 2. sayımda çıkan sonucun İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Yani seçim sonucu olarak, Aydıntepe Belediye Başkanlığı'nı AKP Adayı Şükrü Yayan'ın kazandığına hükmetti...

İl Seçim Kurulu'nun kabul ettiği oy dağılımı:
AKP: 748 oy
MHP: 745 oy…

KISACA NELER OLMUŞTU?

MHP’nin 7 oyla kazandığı belediye seçimleri sonrasında AK Parti’nin itirazı üzerine 8 sandık yeniden sayıldı. Aydıntepe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca Bayburt Adliye Sarayı’nda yapılan ilk sayımda 1006 nolu sandıkta MHP’nin 70 oyu çıktı. Aydıntepe İlçe Seçim Kurulu Başkanı tarafından verilen aranın ardından AK Parti tarafından 1006 nolu sandığa yeniden itiraz edildi. İtiraz üzerine yeniden yapılan sayımda ise MHP’nin 9 oyu mükerrer sayılarak iptal edildi.

Bu defa da MHP hem itiraz etti, hem de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu...

Karar için bugün bir araya gelen taraflar ve İl Seçim Kurulu, yaklaşık 3 saat süren ve iki defa ara verilen değerlendirme sonucunda MHP'nin iitrazını kabul etmeyerek, son sayım sonucunu kabul etti.

MHP, bugün gerçekleşen toplantıda; İl Seçim Kurulu'ndan Aydıntepe'de yapılan ilk sayım ve sonrasında AK Parti'nin yaptığı ilk itiraz sonucu yapılan sayımlarının birbirini tuttuğunu ve bu sonucun kabul edilmesini talep etmişti.

MHP ayrıca; AKP tarafından yapılan ikinci itiraz sonrası yapılan sayımın Yüksek Seçim Kurulu kanunlarına aykırı olduğunu, İl Seçim Kurulu'nun ikinci bir itiraz sonrası sayım yapma hakkı olmadığını, konuyu bir üst kurula taşıması gerektiğini savunarak, sayımın iptalini istedi.

Her iki talepte Bayburt İl Seçim Kurulu tarafında kabul edilmeyerek, AKP'nin yaptığı 2. itiraz sonrası çıkan sonucun kabul edildiğine karar verilidi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

MHP, "usulsüzlük" ve "seçime hile karıştırıldığı" iddiası ile seçimin iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na gidiyor...

MHP'nin "seçime hile karıştırmayı" içeren suç duyurusu ise Cumhuriyet Savcılığı tarafından gizli yürütülüyor.   

Detaylar geliyor...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nusret Yazıcı 10 yıl önce

İYİDE ORASI UFAK BİR İLCE BU KAZANAN KARDEŞİMİZ BU ŞAİBEYLE NASIL UTANMADAN O KOLTUKTA OTURACAK BENCE O KOLTUK O ŞA İBEYLE ADAMA CİVİ GİBİ BATAR

Avatar
Kadir 10 yıl önce

Sizin ........ ............. ...........

Avatar
Ali 10 yıl önce

Ya Allah aşkına böyle bi şey nasıl olur ben aydıntepede ak partiye oy verdiğim halde masa başında seçim almanın pekte etik olduğunu bulmuyorum adamlar çalıştılar kazandılar hakettiler sayın yayan vicdanı rahat o koltuğa nasıl oturacak seçimi gerçekten hak eden sinan başkan ve ekibidir

Avatar
Oktay 10 yıl önce

Yazık valla yazık daha neden seçim yapıyorsunuz kendi kafanıza göre heryere bi başkan atayın vatandaşı bu kadarda enayi yerine koymayın bu vebali kimse ödeyemez

Avatar
Adnan 10 yıl önce

Ayıp be bu kadar olur. Şimdi 10 yıl önce Bayburt belediyesini nasıl kaybettiğimiz şimdi daha iyi anladım. MHP ye verilmiş 9 oyu iptal etmek için arka kapıdan giriyor ve aynı pusulaya bir de evet mührünü akp ye basıyor.2 defa sayılmış ve çift mühürlü oylar görülmüyor son sayımda görülüyor. Bu iptal edilen oylardaki basılan mühürler arasındaki zaman farkı çok rahat çıkar ama bunları yapanlar o pusulaları da imha ederler. Yazıklar olsun. Bayburtta insanlar evlerini arabalarını kilitlemeden gezerler ama son 3 dönemdir oy hırsızlarına çözüm bulamadılar.

Avatar
Asım KOCA 10 yıl önce

Bu millet milyon dolarların çalındığına inanmıyor. 3 oyu çaldığına nasıl inancak Yazık ülkeme memleketime çok yazık. Allah hayırlara götürsün. Bağıranın haklı çıktığı bir ülke pehhh hukuk devleti ha.

Avatar
Bayburt 10 yıl önce

Yazık seçimi maça çevirdiniz. hangi partinin olmuş olmamış ne önemi var. öyle yada böyle bir bit yeniği var sonuçta ve olan Bayburta oluyor

Avatar
İbrahim 10 yıl önce

Allah Belanızı Versin Milleti Sömürdünüz Be Ayıp Ayıp Allah Hesabını Sorar...