Gözler MHP ve diğer partilerde

2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’nin adayını açıklamasının ardından gözler Bayburt’ta ikinci parti konumunda olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne çevrildi.

Gözler MHP ve diğer partilerde
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt Belediye Başkanı adayı olarak İl Başkanı Fatih Yumak’ı açıkladı. AK Parti’deki 9 adaylı sürecin sona ermesinin ardından kamuoyu şimdi MHP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin koyacağı adayları merak ediyor.

MHP’de 15 Aralık'a kadar başvuru alacak

1999-2004 yılları arasında Bayburt Belediye Başkanlığı yapan Hükmü Pekmezci, Müteahhit Osman Gülsüm, iş adamları Dursun Ali Camadan ve Yılmaz Kaya isimlerinin kamuoyunda dillendirildiği MHP cephesinde şuana kadar başvuru yapan yok. Haftasonu Antalya’da yapılan MHP Kampına katılan İl Başkanı Bekir Kasap, gazetemize yaptığı açıklamada, 15 Aralık’a kadar başvuruları alacaklarını ve MHP olarak seçimin en iddialı partisi olduklarını kaydetti.

Kasap, “Acelemiz yok, vaktimiz var. Bayburt’taki tüm kurullarımızla oturup süreci değerlendireceğiz. MHP olarak başvuru yapan arkadaşlarımızdan en çok oyu alabilecek adayımızla seçimlere girip, Bayburt’u MHP Belediyeciliği farkıyla tanıştıracağız” dedi.

CHP’den ses yok, İyi Parti ilk seçimde ses getirmek istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt’ta henüz aday açıklamadı. Başvuruların olduğu ve kamuoyuyla ilerleyen süreçte paylaşılacağı öğrenilirken, İyi Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı ise, ilk yerel seçimde çok iyi bir aday ile girip belediyeyi kazanmayı hedeflediklerini kaydetti. Kırıcı, yerel seçimlere yönelik çalışmaların sürdüğünü ve kısa zamanda adaylarını tanıtacaklarını belirtti.

Saadet Partisi’nde Yavuz Şahin ismi konuşuluyor

Saadet Partisi ise Türkiye genelinin üzerinde bir oy ortalamasına sahip olduğu Bayburt’ta yerel seçimlere iddialı bir isimle girmeyi hedefliyor. Bu anlamda Bayburt’ta 1994-1999 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapmış olan Yavuz Şahin ismi üzerinde yoğunlaşan Saadet Partisi’nin Şahin’le temasa geçtiği ve görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yahya 5 yıl önce

Kimi çıkarırsa çıkarsınlar ilk oyum inşaAllah İYİ parti adayına gidecektir.

Avatar
gurbet 5 yıl önce

hūkmū pekmezci çok iyi Adam 20 Tim onceki o şartlarda bile bayburttu geliştirdi şimdi daha çok şey yapabilir

Avatar
Ebubekir 5 yıl önce

Bayburt için değer kazandıran tek isim İdris Aydındır. Millet vekili seçimlerinde İdris Aydın değil bayburt kaybetmiştir. Belediye seçimlerinde partiden önce yaralı kişilerin olması daha elzemdir. . Bu görevi layıkıyla yerine getirebilecek, Bayburt'un gelişmesi ve kalkınması adına faydalı olabilecek tek kişi İdris Aydın'dır.

Avatar
Yavuz69 5 yıl önce

MHP bitmiştir oyum iyi parti vereceğim