Aydıntepe 1 Haziran'da sandığa gidiyor

1736 seçmenin oy kullanacağı Aydıntepe’de; seçimlerin 30 Mart’ta olduğu gibi yine AK Parti ve MHP arasında geçmesi bekleniyor...

Aydıntepe 1 Haziran'da sandığa gidiyor
Bayburt Postası - YSK tarafından iptal edilen ve tekrarlanmasına karar verilen Aydıntepe Belediye Başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, Aydıntepe yeniden seçim havasına girdi...

Türkiye genelinde, seçim sonuçları iptal edilen 5 ilçeden bir olan Aydıntepe, 1 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek.

1736 seçmenin oy kullanacağı Aydıntepe’de seçimlerin, 30 Mart’ta olduğu gibi yine AK Parti ve MHP arasında geçmesi bekleniyor. Her iki partinin adayı da YSK’nın iptal kararı ile birlikte, seçim çalışmalarına yeniden başladı.

Bayburt’taki diğer ilçe ve beldelere oranla akraba oylarının daha çok etkili olduğu Aydıntepe’de kararsız seçmen yok gibi.

30 Mart seçimlerinde yaşanan olayların az sayıdaki seçmenin fikrini değiştirdiği belirtilen Aydıntepe’de, adaylar daha çok seçmen listesinde ismi olmasına rağmen oy kullanmayan seçmenler üzerinde yoğunlaşıyor.



169 seçmen oy kullanmadı

Seçmen listesinde 1736 kişinin oy hakkı bulunan Aydıntepe’de 30 Mart seçimlerinde 1583 kişi oy kullandı. Sandık başına gitmeyen seçmen sayısı ise 169.

Adaylar daha çok bu seçmenler üzerinde seçim çalışması yapıyor. Aydıntepe’de yine geçersiz sayılan 42 oyda seçimin kaderini değiştirecek nitelikte. 

Seçimlere 1 aydan daha az bir zaman kala Aydıntepe’de adaylarla görüştük.
İşte o görüşler...

AK Parti Aydıntepe Belediye Başkan Adayı Şükrü Yayan:
"Süreci uyumlu bir şekilde götürüyoruz"




MHP Aydıntepe Belediye Başkan Adayı Haşim Şentürk: 
"Haksızlığa uğradık"





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir şinas 10 yıl önce

Üzerinde kul hakkı olan, ölmeden önce ödeyip helalleşsin! Çünkü ahirette altının, malın değeri olmaz. O gün, hak ödeninceye kadar, kendi sevaplarından alınır, sevapları olmazsa, hak sahibinin günahları buna yüklenir. [Buhari]

Avatar
aydıntepeli 10 yıl önce

adliyeye 2 kişinin gelmesi oyları çalmaya yeterli oldu...sen ne yüzsüz bi insansın tüm türkiye şahit oldu hırsızlığına sen utanmadan hala röpörtaj veriyosun...

Avatar
mehmed 10 yıl önce

biz inanıyoruz ki Aydıntepe ilçemize yayan cok yol kat edecek .adam adam gibi adam

Avatar
AYDINTEPELİ 41 @aydıntepeli 10 yıl önce

Geçen seçimde ak partiye oy verdim. Ama göz göre göre herşeyi yaptılar. Haşim beyin hakkını gasp ettiler. Bu adaletsizliğe göz yummamalı. Bu seçimde hakkı gasp edilen Haşim Şentürk' ü desteklemek boynumuzun borcudur.