Demirözü'nde 'Kadına Yönelik Şiddet' toplantısı

Demirözü'nde Mahalle ve Köy Muhtarlarına, "Kadına Yönelik Şiddet" konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Demirözü'nde 'Kadına Yönelik Şiddet' toplantısı
Bayburt Postası - İl Jandarma Komutanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılara “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi”, “Erken Yaşta Evlilikle Mücadele”, “Kadına Şiddet Konusunda Muhtarların Görev ve Sorumlulukları” anlatıldı.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa Demriözü Kaymakamı Ömer Coşkun, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.
 
Programda konuşan Kaymakam Ömer Coşkun, söz konusu şiddet olaylarının bildirilmemesinin en büyük sebeplerinden bir tanesinin kimsenin olaya karışmak istememesi olduğunu belirterek, “Bir vatandaş olarak insan ister istemez tereddüt ediyor. Bu konuda arkadaşlarımızı cesaretlendirmemiz lazım” dedi.

Kamu görevlileleri olarak bu konunun teknik noktasına odaklanmaları gerektiğini bildiren Coşkun, “Cenneti ayakları altına verilen bir varlığın maalesef toplumda bu duruma gelmesinin sebeplerinin daha iyi irdelenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Böyle bir medeniyetin temsilcileriyiz ama maalesef geldiğimiz nokta bu” ifadelerini kullandı.

Kadına şiddet konusunda tüm vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğini vurgulayan Coşkun, “Bu toplantının konusu böyle bir şey başımıza gelmeden, veya gelme ihtimali olduğunda bizler kamu görevlileri olarak neler yapmak durumundayız. Bu ölçüde de elbette zan altında kalmadan, arkadaşlarımızı rahatlatacak ölçüde hareket etmek gerekir. ‘Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır’ diyor bizim medeniyetimiz. Böyle bir konu olduğunda bunu mutlaka dert edinmemiz gerekiyor. Ben bu konuda gerekli hassasiyeti tüm muhtar arkadaşlarımızın göstereceğine inanıyorum.” diye konuştu. 
 
Türkiye’de her 10 kadından 3’ünün şiddete maruz kaldığını anlatan Sosyolog Ayhan Akaslan, kadınların genellikle eşleri veya birlikte yaşadıkları kişilerden şiddet gördüğünü anlattı. Akaslan, “Aslında bir kadın kendini en çok güvende hissettiği kişinin yanında veya en güvende hissettiği yerde şiddete uğruyor. 20 yıl 30 yıl boyunca sürekli olarak şiddet gören kadınlarımız var. Bu süre boyunca gerek çocukları için gerek gideceği yeri olmadığını düşündüğü için susmuş kadınlarımız var” dedi.

Mağdurdan gelen şikayetlere karşı kesinlikle ön yargılı davranmadıklarını vurgulayan Akaslan, “Bize gelen kadınlara kesinlikle hiçbir şekilde önyargılı davranma gibi bir hakkımız yoktur. Bize anlatılan neyse biz bunu olduğu gibi gerekli mercilere ulaştırmakla mesulüz. İşin içinde eğer başka bir şey varsa bu zaten yargı yoluyla ortaya çıkıyor. Ama biz ilk görüşmede kesinlikle sorgulayıcı bir tavır takınmayacağız” dedi.   
 
Kadına yönelik şiddette yasal düzenlemeler hakkında muhtarlara bilgi veren Sosyal Çalışmacı Mihrace Ebru Özcan ise Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’in mağdurlara yönelik çalışmalarından bahsetti. Alo 183 telefon hattına sadece mağdurun değil tanıkların da başvurabileceğini anımsatan Özcan, “Alo 183, 7/24 çalışan bir hat. Ve sadece şiddet mağdurları değil şiddete tanık olan herkesin başvuracağı bir hat. Siz oraya başvuruda bulunduğunuzda bu ihbar bizim sistemimize düşüyor ve biz gerekeni yapıyoruz” dedi. 
 
Uzman Jandarma Taner Işık'ın “Kadına Şiddet Konusunda Muhtarların Görev ve Sorumlulukları” hakkında yaptığı bir sunumla devam eden program, muhtarların soru ve görüşlerinin ardından son buldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mtk 4 yıl önce

Erken Yaşta Evlilikle Mücadele” konusu anlatılmış. İyi de Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gençlere evlenin, evlilik yaşı artık 30'lara falan çıktığını, gençlerin evlenmediğini belirtti. nasıl olur da Reise karşı bu politika yürütülür? Reis evlenin 4-5 çocuk yapın diyor, sizler evlenmeyin diyorsunuz. bu ne yaman çelişki? kim yanlış, kim yalan söylüyor?