iPad’ler çocuklara Türkçe öykü anlatacak

Okul öncesi eğitimin en önemli parçaları olan doğa ve çevre hassasiyetinin yanı sıra, yardımseverliği ve insan sevgisini etkileşimli öykülerle çocuklara aktaran Öykü Bahçesi mobil uygulaması, iPhone ve iPad için yayında.

iPad’ler çocuklara Türkçe öykü anlatacak

Okul öncesi eğitimin en önemli parçaları olan doğa ve çevre hassasiyetinin yanı sıra, yardımseverliği ve insan sevgisini etkileşimli öykülerle çocuklara aktaran Öykü Bahçesi mobil uygulaması, iPhone ve iPad için yayında.

Okul öncesi çağındaki çocuklara doğaya karşı duyarlı olmayı, yardımseverliği ve insan sevgisini birbirinden keyifli etkileşimli öykülerle aşılayan “Öykü Bahçesi” mobil uygulaması yayınlandı. Çocukların daha yeşil bir dünya ve daha mutlu bir toplum için temel adımları eğlenerek öğrenme fırsatı yakaladığı Öykü Bahçesi, iPhone ve iPad cihazlarında çalışarak App Store üzerinden indirilebiliyor.

Okul öncesi temel eğitime destek oluyor

Gelecekte huzurlu bir toplum, temiz ve barış dolu bir dünya için her şeyden önce toprağın yemyeşil ağaçlarla kaplı olduğu, masmavi denizlerde binbir çeşit balığın özgürce yaşadığı bir dünyayı arzulayan, içi insan sevgisiyle dolu bir nesil yetiştirilmesi gerekiyor. Öykü Bahçesi, içeriği iki yıllık bir çalışmanın ürünü olan öyküleriyle okul öncesi çağındaki çocuklara bu değerlerin aşılanmasına destek oluyor.

Öykü Bahçesi mobil uygulamasında yer alan interaktif öyküler sayesinde masalsı bir dünyada eğlenceli bir yolculuğa çıkan 3-6 yaş arası çocuklar, Efecan ve arkadaşları ile doğayı koruyabilmek, hayvanlara ve insanlara yardım etmek için çabaladıkça ihtiyaç duydukları temel eğitime önemli katkı sağlıyor. 

iPhone veya iPad üzerinde kullanılabilen Öykü Bahçesi mobil uygulaması, Öykü Bahçesi ekibi tarafından büyük bir titizlikle ve uzman pedagogların onayıyla hazırlanan birbirinden keyifli pek çok etkileşimli hikayeyi çocuklara ve onlarla paylaşmaları için ebeveynlere sunuyor.

İstatistikler, ihtiyaç var diyor!

Teknolojiyle hızla tanışan Türkiye'deki bazı veriler, bu alandaki uygulamalara olan ihtiyacı da gözler önüne seriyor;

Türkiye’de 2-6 yaş arasında 6 milyon çocuk var.

Bu çocuklara sahip ailelerde 1.5 milyon tablet kullanılıyor. 

Bu tabletlerde çocuklar için geliştirilen uygulama sayısı 10’dan az ve Türkçe önemli bir sorun.

Uzmanlar ne diyor?

Okul öncesi çocuklar için hazırlanan, yerel kültür ve dile sahip uygulamalarla ilgili olarak Üsküdar Üniversitesi’nden Çocuk Gelişimi Öğr. Gör. Nilgün Güler şunları söyledi;

 "Akıllı cihazlarla okul öncesi çocukların etkileşimi, velilerin dikkat etmesi gereken bir konu. Yeni teknolojiden uzaklaştırmak, kesinlikle çözüm değil. Ebeveynlerin denetiminde, uzmanlar tarafından onaylanmış uygulamalar, çocukları yeni dünyaya hazırlayan faydalı araçlar olarak değerlendirilebilir. Öykü Bahçesi de bu uygulamalardan biri" 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.