Bilgisayarınızı yenilemek için 10 neden

Bunları yaşıyorsanız bilgisayarınızı yenilemenin vakti gelmiş demektir!

Bilgisayarınızı yenilemek için 10 neden

Teknoloji gelişiyor, üretilen ve depolanan verilerin miktarı her geçen gün artıyor. Kullanıcıların daha çok depolama alanı, daha yüksek performans, daha fazla hız, daha uzun pil ömrü ihtiyaçları her geçen gün daha da artıyor. Zamanında yenilenmeyen cihazlar ise kullanıcıları için zorluklar çıkarabiliyor. 

Türkiye’de bugün kullanımda yaklaşık 30 milyon bilgisayar bulunuyor. Bunların 5 milyonunun, 4 yaşın üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Yani ülkemizde her 6 bilgisayar sahibinden 1’i, 4 yıl önce en iyisi olarak değerlendirip aldığı dizüstü bilgisayarı ile bugün birçok uygulama ve araçtan gerçek anlamda yararlanamıyor. Oysa bırakın 4 yılı, teknolojideki hızlı değişim ve hayatımıza her gün giren yenilikler nedeniyle sadece birkaç ay önce aldığınız cihazlar bile yetersiz kalabiliyor.  

İşte size bilgisayarınızı yenilemek için 10 sebep: 

Fazla ağırlıktan kurtulun: Birkaç yıl öncesinin dizüstü bilgisayarları, ortalama 3.5 kg. ağırlıklar ile her istediğinizde yanınızda taşınamayabiliyor. Oysa günümüzün hızlanan dünyasında mobilite hepimiz için büyük önem taşıyor. Bugün dizüstü bilgisayarların ağırlıklarının 1.5 kg seviyelerine düşmesiyle, artık yeni bilgisayarınızı istediğiniz zaman istediğiniz yere rahatça taşıyabilirsiniz. 

Romandan öykü kitabı kalınlığına: Yeni nesil bilgisayarlar giderek inceliyor. Eski bilgisayarlarda kalınlık ortalama 4 cm iken, yeni nesil bilgisayarlar yarı yarıya incelerek yaklaşık 2 cm’lik kalınlığa sahip. Ultrabook kategorisinde bazı modellerde kalınlık 1 cm’ye kadar düşüyor.

Prize bağlı yaşamaktan kurtulun: Geçmişte dizüstü bilgisayarınızı şarja takmadan bir filmi baştan sona izlemek hayaldi. Oysa bugün 3 kat artan pil ömürleri sayesinde dizüstü bilgisayarınızı prize bağlamadan örneğin “Yüzüklerin Efendisi” serisinin tüm filmlerini peş peşe izleyebilirsiniz. 

Sadece 3 saniyede emrinize amade: Eski nesil bilgisayarların açılmasını beklemek sabır istiyor. Eski bilgisayarlar yaklaşık yarım dakikada açılıyor. Oysa yeni nesil bilgisayarlar, düğmesine bastıktan sadece 3 saniye sonra açılıyor ve kullanıma hazır hale geliyor. 

Görüntü kalitesi artık maksimumda: Görselliğin giderek daha da önem kazandığı günümüzde, görüntü kalitesi beklentileri de artıyor. Artık dizüstü bilgisayarınızın görüntü kalitesiyle evinizdeki LCD televizyonun görüntüsü arasında hiçbir fark kalmadı. İkisi de 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip. Görüntüler artık çok daha detaylı ve canlı.

Yeni bilgilere yer açmak için “Acaba neyi silsem?” derdine son: Birkaç yıl öncesine kadar dizüstü bilgisayarların veri saklama kapasitesi en fazla 250GB’tı. Bugün en az 500GB alan ile yeni bilgisayarların kapasitesi ikiye katlamış durumda. 

Günlük işler artık 4 kat daha hızlı: Bilgisayarınızda gerçekleştirdiğiniz rutin günlük işlemleri, yeni nesil bir bilgisayarla 4 yaşındaki bir bilgisayara göre 4 kat daha hızlı gerçekleştirebilir, iş uygulamalarını da 2 kat daha hızlı çalıştırabilirsiniz. 

İnternette uçmaya hazır mısınız?: Bugün yeni bilgisayarlarla eskilere oranla 13 kata kadar daha hızlı internet tarama yapabilir ve internette uygulamalara çok daha hızlı erişebilirsiniz.

Gerçek oyun keyfi şimdi başlıyor: Eskilere oranla 20 kat daha iyi 3D oyun deneyimi sunan yeni nesil bilgisayarlarla, oyun oynamak da artık çok daha keyifli. 

Video dönüştürmek de, fotoğraf aktarmak da çok daha hızlı ve kolay: 20 dakikalık bir HD videoyu dönüştürmek için birkaç yıl önce 15 dakikanın üzerinde zaman harcarken, yeni bir bilgisayarla bunu 1 dakikadan daha az zamanda gerçekleştirebilir, sadece birkaç tıkla videolar hazırlayabilirsiniz. Fotoğraf aktarımında da süreler artık saniyelerle ölçülüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.