Darıca'da 10 dekar alanda Kurt Üzümü yetiştiriliyor

Bayburtlu girişimci Hasan Aydın’ın Darıca köyünde 10 dekar alana tesis ettiği Goji Berry bahçesinin kontrolü Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen ve teknik personellerce gerçekleştirildi.

Darıca'da 10 dekar alanda Kurt Üzümü yetiştiriliyor
Bayburt Postası - Bayburtlu girişimci Hasan Aydın’ın Darıca köyünde 10 dekar alana tesis ettiği Goji Berry bahçesinin kontrolü Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen ve teknik personellerce gerçekleştirildi.

Yapılan denemelerde Bayburt iklim koşullarına adapte olduğu belirlenen Goji Berry bitkisinin halk arasında bilinen ismi Kurt Üzümü. Goji Berry meyvesinin soğuk havayı sevmesi, Bayburt'ta rahatlıkla üretiminin yapılmasını sağlıyor. Kurt Üzümü meyvesi için soğuk havaların üretime katkıda bulunması, doğa açısından gerekli koşulların birçoğunu karşıladığını gösteriyor. Kurt Üzümü bitkisin hiç su istememesi kurak ve verimsiz topraklarda yetiştiriciliğinin yapılabilir olması Bayburt için alternatif gelir getirici ürün statüsünde değerlendirilmesine olanak sağlıyor.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen yaptığı açıklamada "Goji Berry (Kurt Üzümü) kuvvetli bir antioksidan olduğu için Asya’da tıp alanında daha uzun yaşamaya katkısı olabileceği düşünüldüğü için nesillerce kullanılmıştır. Kurt üzümü dünyadaki en yüksek antioksidanlı gıdalardan biridir. Kurt üzümü farklı toprak türlerine ve çeşitli sıcaklıklara kolay adapte olabilen dirençli çalı formunda bir bitkidir. Kısa ve uzun çeşitleri olan bu bitki üç metreye kadar büyüyebilir. Tam bir şifa kaynağı olan Goji Berry meyvesi doğru iklim bölgesinde yetiştirildiğinde çok karlı bir yatırım olacaktır. Bayburt'ta ilk defa denemesi yapılan Goji Berry (Kurt Üzümü) bahçesinin bölge çiftçisine örnek teşkil edeceğini öngörüyoruz" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Goji BerryKurt üzümü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Omer 4 yıl önce

Sevgili Bayburt Postasi calisan kardeslerim, yurt disindan memleketin haberlerini sayenizde takip ediyorum. Haberlerde biraz daha detay fotografi girseniz, mesela Goji berry photosu olmasi gerekti. Iyi calismalar