Bayburt’ta Hasat Öncesi Pestisit Denetimleri

​Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri, tarladan sofraya güvenilir gıda temini için denetimlerini sürdürüyor.

Bayburt’ta Hasat Öncesi Pestisit Denetimleri
Bayburt Postası - Bitki koruma ürünlerinin doğru uygulanmasına yönelik olarak, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince hasat esnasında veya hasat öncesinde numune alımlarına devam ediliyor.

Yapılan kontrollerle bitki koruma ürünlerinin etiket bilgilerine uygunluğu tavsiye dışı pestisit kullanımı ile insan sağlığına yönelik oluşabilecek risklerin önlenmesi doğal dengenin korunması ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliği amaçlanıyor.

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Gerek halkımız güvenilir gıda tüketiminin sağlanması gerekse üreticilerimizin cezai yaptırımlara maruz kalmamaları için yetiştiriciliğini yaptıkları bitkisel ürünlerde hastalık ve zararlılarla mücadele ederken, öncelikle kültürel önlemleri almaları, daha sonra mekanik, biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerini uygulamaları, en son çare olarak kimyasal mücadeleye başvurmaları gerekmektedir. Kimyasal mücadelede ise; öncelikle yasaklanmış bitki koruma ürünlerinin kullanılmaması, ruhsatlı bitki koruma ürünlerinin de tavsiye edilen dozunda ve zamanında kullanılması, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken bekleme sürelerine mutlaka uyulması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.