KOSGEB desteğiyle üretilmeyeni üretti

Bayburtlu asma tavan ustası Fikret Saka, FİSA Metal Profil İmalatı adıyla bir firma kurup KOSGEB’den destek alarak profil imalatına başladı.

KOSGEB desteğiyle üretilmeyeni üretti
Bayburt Postası - Asma tavan montajı işinde çalışan Fikret Saka profil ürün tedarikinde yaşadığı sorunlar nedeniyle profil imalatına karar verdiğini söyleyerek, “Genel olarak asma tavan yaparken ihtiyaç duyduğumuz profilleri başta Erzurum olmak üzere komşu illerdeki toptancılardan tedarik ediyordum. Bazen ürünü 1-2 ay beklediğim oluyordu. Biraz araştırınca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da imalat yapan firma olmadığını gördüm ve bu yatırıma karar verdim” dedi.

Yatırım için yeterli öz sermayesi bulunmadığından yatırımı KOSGEB desteği ile hayata geçirdiğini ifade eden Saka, “Önce 4 günlük bir kursa katılarak girişimcilik belgemi aldım, akabinde FİSA Metal Profil İmalatı adıyla firmamı kurdum ve eğitimde edindiğim bilgilerle iş planımı hazırladım. Projemin onaylanmasıyla beraber çok kısa sürede gerekli çalışmaları yaparak 2019 yılının Nisan ayında üretime başladım. Tüm süreç boyunca Bayburt KOSGEB personelinin yakın ilgisini gördüm. Çok az bürokrasiyle çok hızlı bir şekilde yol aldım. Hangi alan olursa olsun imalat yapmak isteyen tüm girişimcilerimizin KOSGEB’den yararlanmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Daha önce perakende profil aldığı toptancıların arık müşterisi haline getirdiğini söyleyen Saka, “Şu an Erzurum, Trabzon, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane’deki toptancılara satış yapıyorum. Ürettiğim profilin yaklaşık yüzde 25’ini kendi işlerimde kullanırken, yüzde 75’ini il dışına pazarlıyorum. Şu ana kadar yaklaşık 120.000 metre, diğer bir ifadeyle 40.000 adet profil satışı gerçekleştirdim. Bu rakamlara çok fazla reklam ve tanıtım faaliyeti yapmadan ulaştım. Önümüzdeki dönemde hedefim; hem ürün yelpazemi geliştirmek, hem de tanıtım ve pazarlama faaliyetleriyle satış rakamlarını çok daha yukarıya çıkarmak” dedi.

Bayburt’ta bulunan 21 Şubat Küçük Sanayi Sitesinde çalışmalarına devam eden FİSA Metal Profil Firması halen günlük 3000 metre (1000 adet) profil üretiyor. Asma tavan için, Tavan C ve Tavan U profili üreten Firma ayrıca ara bölme profilleri de imal ediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nurullah 5 yıl önce

Helal olsun Fiko baba sen çalış mevlam verir bol kazancın olsun inşAllah

Avatar
Taner saka 5 yıl önce

Helal hayirli olsun basarilar

Avatar
helal 5 yıl önce

Helal olsun

Avatar
Servet Yıldız 5 yıl önce

Öncelikle tebrik eder bol kazançlı kazasız belasız hayırlı işler dilerim. Başlamadan önce benimle fikir alışverişi yapmiştın ogünden sonra görüşemedik şimdi görüyorumki çoktan projeni hayata geçirmişsin senin adina çok sevindim tekrar tebrik ederim sevgili kardeşim fikret saka.

Avatar
Mücahit yurdunkulu 5 yıl önce

Rabbim hayırlı bol bereketli kazançlar versin.
Hayırlı olsun Rabbim utandırmasın.

Avatar
Bayburt lu Salih 5 yıl önce

ALLAH HAYIRLI BAŞARILAR NASİP ETSİN

Avatar
Hasan 5 yıl önce

Başarıların daim olsun gardaşım