Baksı Müzesi’nin gelenekle geleceği buluşturan masası Contemporary Istanbul’da

Kültür dünyasına getirdiği sıra dışı yaklaşım ve kurduğu yenilikçi modelle uluslararası müzelere örnek gösterilen Baksı Müzesi, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen etkinliği “Geleneğe yolculuk, geleceğe yolculuk”u bu yıl onüçüncü kez gerçekleşen Contemporary Istanbul’a taşıyor.

Baksı Müzesi’nin gelenekle geleceği buluşturan masası Contemporary Istanbul’da
Bayburt Postası - Baksılı kadınların çömlekleriyle, Alev Ebüzziya'nın çanaklarını buluşturan “Toprak” sergisi kapsamında düzenlenen “Geleneğe Yolculuk, Geleceğe Yolculuk” başlıklı yuvarlak masa toplantıları, 28-29-30 Ağustos tarihlerinde Baksı’da doğaya kurulan masa etrafında Türkiye’nin önemli kültür insanlarını bir araya getirmişti. Baksı Müzesi’nin ilham verici coğrafyasında izleyicisiz olarak gerçekleşen konuşmaların kayıtları, İstanbul Kongre Merkezi, Kurumlar Alanı, B2-101 no’lu stantta izleyiciyle ilk kez buluşuyor olacak.

BAKSI Müzesi, 20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 13’üncü kez düzenlenecekİstanbul’un en kapsamlı sanat etkinliği Contemporary Istanbul’a kısa süre önce düzenlenen yuvarlak masa toplantısı, “Geleneğe yolculuk, geleceğe yolculuk”u taşıyor.

Türkiye’nin önemli kültür sanat insanlarını, müzenin Çoruh Vadisi’ne hakim coğrafyasında farklı noktalardaki masalar etrafında izleyicisiz olarak buluşturan etkinliğin kayıtları ilk kez Contemporary Istanbul’da izleyiciyle buluşacak.

Yuvarlak Masa Toplantıları sıra dışı yaklaşımı ve kurduğu yenilikçi modelle uluslararası müze ve kültür kurumlarına örnek gösterilen Baksı Müzesi’nin ilham verici coğrafyasında, 28-29-30 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi. Kemal Servi’nin desteğiyle “Geleneğe Yolculuk, geleceğe yolculuk” başlığıyla, birer saatlik üç ayrı oturum şeklinde gerçekleşen toplantılarda, geleneğin birikimi ve geleceğin beklentileri ortak bağlamda tartışıldı.

Baksılı kadınların çömlekleriyle, Alev Ebüzziya'nın çanaklarını buluşturan “Toprak” sergisi kapsamında düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantıları, Türkiye’nin kültür sanat insanlarından çok değerli isimleri bir araya getirdi:Ali Akay, Murat Morova, Haldun Dostoğlu, Nusret Polat, Esra Aliçavuşoğlu, Nazlı Pektaş, Emin Mahir Balcıoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Nevzat Sayın, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Ahmet Çağıldak toplantının katılımcıları arasında yer aldı.

Baksı Müzesi, Contemporary Istanbul’da Kurumlar Alanı, B2-101 numaralı stantta bu sıra dışı kültür deneyimini izleyiciyle buluşturacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Prof. Dr. Rıfat YILDIZ 6 yıl önce

Bayburt açısından öncelikle ele alınması gereken bir problem; Bayburt Belediyesi'nin önderliğinde, meslek kuruluşları ve STK'ların hep birlikte bu işe kafa yormaları gerekir.