Vali Pehlivan: “Engelli kardeşlerimizin yanındayız”

Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencileri tarafından 10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Vali Pehlivan: “Engelli kardeşlerimizin yanındayız”
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında göz bandı ve tekerlekli sandalye ile ilerlemeye çalışan Vali Pehlivan engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları deneyimledi.

Vali Pehlivan, “Empati Parkuru” deneyiminin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın Bayburt’ta ilgili kurumlar tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle icra edildiğini dile getirdi. Etkinlikler kapsamında Bayburt Üniversitesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin işbirliğiyle hazırlanan “Empati Parkuru”ndan geçen Vali Pehlivan, “Buradaki maksat engellilerimizin sosyal yaşam içerisinde hayatlarını nasıl idame ettirdiklerini daha yakından deneyimlemek ve anlamaya çalışmak. Aslında empatiyi her an yapmak durumundayız. Bununla birlikte engellilerimiz ile ilgili gün ve haftalar bu konulara biraz daha hassasiyetle eğilip, örnek çalışmalar ortaya konulmasına vesile oluyor. Kamu yöneticileri, kamu çalışanları ve bütün vatandaşlar olarak bizlere düşen görev engelli kardeşlerimizin yaşamlarını mümkün olduğunca kolaylaştırmaktır. Onların hiçbir engel ile karşılaşmadan sokak ve caddelerde rahat bir biçimde kendilerini sevk ve idare etmelerini, kamu kurumları ile özel işletmelere rahat bir şekilde erişebilmelerini sağlamaktır. İnanıyor ve diliyorum ki; bu günler bu hassasiyetlerin biraz daha artmasına vesile olacaktır.” diye konuştu.

Devletimizin,başta Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere bütün Bakanlıkların erişebilirlik konusunda önemli çalışmalara imza atıldığına işaret eden Vali Pehlivan, “Bizler de bu düzenlemelerin ilimiz düzeyinde hayata geçmesi ve takibi konusunda gerekli çalışmaları yürütüyoruz. İnşallah bundan sonrada yürütmeye devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimiz aileleriyle birlikte gerek Bayburt ilimizde gerekse yurt genelinde inşallah hayatlarını en iyi ve en rahat şekilde idame ettirmeye devam edecektir. Her zaman onların yanındayız. Bu vesile ile bütün engelli kardeşlerimiz ile ailelerinin engelliler haftasını kutluyorum. Bu haftanın hayırlara ve iyiliklere vesile olmasını diliyorum.” sözlerini kullandı.

Vali Pehlivan açıklamalarının ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından düzenlenen sergi açılışını gerçekleştirdi.

Etkinliğe İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Haluk Akkoyunlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu, KOSGEB İl Müdürü Mete Emir, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Zeki Doğan, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Ali Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.