Sağlık Müdürü Hancı'dan 'mantar' uyarısı

Bayburt İl Sağlık Müdür Dr. İlker Hancı, Türkiye'de bitkilere bağlı zehirlenmelerin büyük kısmının doğada yetişen mantar zehirlenmesine bağlı olduğuna dikkat çekerek, mantar tüketimleri konusunda vatandaşları uyardı.

Sağlık Müdürü Hancı'dan 'mantar' uyarısı
Bayburt Postası - Bayburt İl Sağlık Müdür Dr. İlker Hancı, Türkiye'de bitkilere bağlı zehirlenmelerin büyük kısmının doğada yetişen mantar zehirlenmesine bağlı olduğuna dikkat çekerek, mantar tüketimleri konusunda vatandaşları uyardı. 

Hancı, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Bayburt ve çevresinde artış gösteren yağışlara bağlı olarak yabani mantarların da arttığını belirterek, doğada çok farklı türdeki mantarın uygun çevresel koşullara bağlı olarak yetiştiğini aktardı.

Yağışların bol olduğu ve havadaki nem oranınında arttığı dönemlerde mantar zehirlenmelerinde de artış yaşandığını vurgulayan Hancı, Türkiye'de görülen mantar zehirlenmelerinin en önemli nedeninin ormandan toplanan mantarların yenmesi sonucu yaşandığını aktardı.

Hancı, halk arasında zehirli, zehirsiz mantarı ayırt edebilme ya da zehirli mantarın zehrini etkisiz hala getirmekle ilgili ilmi değeri olmayan yanlış inanışların yaygın olduğunu belirterek, "Vatandaşlar doğada yetişen mantar yerine kültür mantarı tüketmelidir. Ancak bu mantarların tüketimindeyse satın aldıklarında son tüketim tarihi, ambalajında herhangi bir yırtık olmaması ve tüketiciyi bilgilendirmeye yönelik bilgilerin olmasına dikkat etmelidirler." ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
İlker Hancı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.