Bayburt Üniversitesi, antibiyotik kullanımına dikkat çekti

Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Seminer Günleri Programı’ kapsamında, Antibiyotik kullanımının bağırsak üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verildi.

Bayburt Üniversitesi, antibiyotik kullanımına dikkat çekti
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi, halk sağlığını yakından ilgilendiren konularda aydınlatıcı etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Türkiye'de inanılmaz rakamlara ulaşan ilaç endüstrisi içerisinde belki de en sık kullanılan ilaç olan antibiyotikler, bilinçsiz kullanımla sürekli gündeme geliyor.

Bu kapsamda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Dr. Fatma Cebeci, Türkiye’de kontrolsüz ve reçetesiz antibiyotik kullanımına dikkat çekerek, bu ilacın normalde çok dikkatli tüketilmesi gerektiğini ve çoğunlukla iyileştirdiği sanılan uygulamaların vücutta tahrip edici etkiler yarattığını ifade etti.

Bu tahriplerin en önemlisinin ‘Vücuttaki ikinci beyin’ olarak kabul edilen Bağırsak Mikrobiyotasında yaşandığını aktaran Cebeci, “Vücudumuzdaki milyonlarca yararlı bakteriden oluşan mikrobiyota, bir çoğumuzun farkında olmadığı bir ‘süper organ’dır. Bu organdaki tahribat, tüm vücudu olumsuz etkilemekte ve genel sağlığı bozmaktadır. Bunun için bilinçsiz antibiyotik kullanımının önüne acilen geçilmelidir” diye konuştu.

Seminer günlerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek’in yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğrenciler, daha önce hiç duymadıkları bir konu hakkında bilinçlendiklerini belirterek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 6 yıl önce

günaydın bayburt postası yazarlar u ahmet aker eski yazılarına bakarsanız konuyu 1989 da gündeme taşımaya çalıştığımız görülür,,,biraz geç oldu çok şey kaybedildi ama yine de iyi bakanlık da bu ara sık sık gündeme getiriyor...