Bayburt Devlet Hastanesi’ne FAKO Cihazı

Bayburt Devlet Hastanesi, göz hastalıkları alanında önemli bir cihazı bünyesine kazandırdı.

Bayburt Devlet Hastanesi’ne FAKO Cihazı
Bayburt Postası - Yeni alınan FAKO cihazı ile ilgili yapılan açıklamada, katarakt ameliyatlarının yaklaşık 30-45 dakika arası bir zamanda son erdiği ve hastaların 1-2 saat içerisinde taburcu edildiği kaydedildi. 

İl Sağlık Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Gözde oluşan kataraktın, tedavisinde son model ve modern cihazla yapılmaya başlandı. Fakoemülsifikasyon tekniği olarak isimlendirilen, halk arasında ise lazerli ya da dikişsiz katarakt ameliyatı olarak bilinen en son yöntem sayesinde artık katarakt ameliyatları yeni alınan ileri teknoloji FAKO cihazımız ile Bayburt Devlet Hastanemizde başarılı bir şekilde uygulanmaya başlandı. FAKO tekniği ile ameliyat yaklaşık 30-45 dakika sürmekte, hasta 1-2 saat içerisinde taburcu edilebilmektedir. Ertesi gün kontrollerine gelen hastalarda bu teknik sayesinde hızlı bir şekilde iyileşme beklenmektedir. Hastalarımızın başka illere sevkini azaltılması, hasta konforunu ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı amaçlayarak hastanemizin teknik donanımlarını artırmaya devam ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.