Naci Ağbal'a yeni görev

Bayburt'ta son dönemde hayata geçirilen çok önemli hizmetlerde imzası bulunan Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kritik bir göreve getirildi.

Naci Ağbal'a yeni görev
Bayburt Postası - 25. ve 26. dönem Bayburt Milletvekili, 64. ve 65. hükümetlerin Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bütçe Başkanlığı'na getirildi.   

Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlıkları ve Rekabet Kurulu üyeliklerine ilişkin atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı Stratejik ve Bütçe Başkanlığı'na Naci Ağbal, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına Prof. Dr. Fahrettin Altun getirildi. 

Başkanlığın görevi ne olacak?

Ağbal'a 662 kişilik kadro tahsis edildi. Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Başkanlığa gönderilen bütçe tekliflerini inceleyerek bunların bütçe hazırlıklarına esas teknik ilke, esas ve usullere uygunluğunu sağlayacak. Ödenek, gelir ve nakit verilerini derleyerek bunları harcama politikaları açısından değerlendirecek.

Başkanlık, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen temel hedeflere göre, kalkınma planı, Cumhurbaşkanlığı Programı, Orta Vadeli Program, Orta Vadeli Mali Plan, Cumhurbaşkanlığı yıllık programı ile sektörel plan ve programları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile müştereken hazırlayacak ve makro dengeleri oluşturacak. Bu plan ve programları izleme, değerlendirme ve değiştirme görevi de yine Başkanlıkta olacak.

Temel makro plan ve programların hazırlanmasında esas alınacak kısa, orta ve uzun vadeli makroekonomik tahminleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki politika kurullarının görüşünü de alarak yapacak olan Başkanlık, harcama ve bütçe politikalarının geliştirilmesine yönelik çalışmaları yürütecek.

Başkanlık, Hazine ve Maliye Bakanlığının oluşturduğu gelir tahminlerini esas alarak hazırladığı gelir bütçesi teklifi taslağı ile kamu idarelerinin bütçe tekliflerini konsolide ederek merkezi yönetim bütçe kanun teklif taslağını oluşturacak. Mali yıl içinde ortaya çıkan ihtiyaçlar üzerine kamu idareleri tarafından talep edilecek yedek ödenek taleplerini Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte inceleyerek, bunlardan Cumhurbaşkanınca uygun bulunanları karşılayacak Başkanlık, kamu harcamalarında tasarruf sağlanması için de çalışmalar yapacak.

Kamu yatırımlarına yönelik finansman modellerini de yine Başkanlık belirleyecek.

Yumak'tan mesaj

Öte yandan AK Parti Bayburt İl Başkanı Ağbal'ın yeni göreve getirilmesinin ardından bir  mesaj yayınladı. Yumak mesajında; "Cumhurbaşkanlığı sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin takdiriyle, 25. ve 26. dönem Bayburt Milletvekilimiz, 64. ve 65. Hükümetlerin Maliye Bakanı, Bayburt'umuzun medar-ı iftiharı, değerli büyüğümüz sayın Naci Ağbal Beyefendi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı görevine getirilmiştir. Ülkemize ve Bayburt'umuza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Sayın Bakan BAkanlık yaptığı zaman söz verip de yapamadıklarını bu yeni görev zamanında yapar

Avatar
Ozan" 6 yıl önce

Sayın Bakan Bey TEDAŞ eğitim tesislerini Bayburt a getireceğim demişti hala ses yok.

Avatar
Mehmet bey 6 yıl önce

Sayın agbali tekrar bakan olarak görmeyi bekliyorduk ağzımıza bir parmak bal çalındı