Kırıcı: "Andımız kararı hemen uygulanmalı"

İyi Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, ilköğretim okullarında okunan öğrenci andı ile ilgili Danıştayın verdiği kararın takipçisi olacaklarını söyledi.

Kırıcı: "Andımız kararı hemen uygulanmalı"
Bayburt Postası - Kırıcı, konunun acilen Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygulama aşamasına getirilmesini beklediklerini belirttti. 

Yargı kararlarının geçiktirilmeksizin uygulanmasının anayasanın bir gereği olduğunu ifade eden Kırıcı, açıklamasında şunları kaydetti:
"Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin Öğrenci Andı Başlıklı 12. Maddesini 8 Ekim 2013 tarihinde yürürlükten kaldırdıktan sonra önemli bir dönemin içerisine girilmiştir. İyi Parti Adana Milletvekilimiz İsmail Koncuk,Türk Eğitim Sen Genel Başkanlığı döneminde bu konuyla ilgili başlattıkları hukuki mücadele beş yıl sonra hukuki zafere dönüşmüştür. Doğru olanda buydu. Çünkü Öğrenci Andımız partiler üstü değerlendirilmesi gereken bir konudur.

Andımızın kaldırılmasının tamamen siyasi iktidarın tasarrufu ile gerçekleşmiştir. 5 yıl önce alınan karar sonrası tepkilere rağmen okullarımızda Öğrenci Andı okutulmamıştır. Aradan geçen bu süreç sonrası Danıştay 8. Dairesi'nin verdiği bu karar bizleri mutlu etmiş ve andımız yeniden söylemleri tamamen boşa çıkarmıştır. Yargı kararlarının geçiktirilmeksizin uygulanması anayasanın bir gereğidir. Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay'ın bu kararını bir an önce uygulamalı ve dolayısıyla Milli Varlığımızla sorunu olan, Türk Kimliğinden rahatsızlık duyan ayrılıkçı zihniyetlere de cevap vermiş olacaktır.

Andımızın nesinden ve hangi cümlesinden rahatsızlık duyuyorlar. Türk kelimesi mi? Doğruyum kelimesi mi? Rahatsızlık veriyor. Brunson kararına saygı duyanları Danıştay'ın bu isabetli kararına da saygı duymaya davet ediyor ve İyi Parti olarak bu konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene."

Anahtar Kelimeler:
Yılmaz Kırıcı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.