Güler, sözü verilen yatırımları sordu

Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, Bayburt'ta yapılması planlanan yatırımları sordu.

Güler, sözü verilen yatırımları sordu
Bayburt Postası - Güler, geçmişte verilen sözlerin yerine getirilmediğine vurgu yaptığı açıklmasında, iktidar partisine sorular yöneltti. İşte o açıklama:

"Tarihi fırsatlar yakalayan, devlet idarecileri tarafından “Bayburt milletvekili bire düştü diye üzülmeyin Bayburt'un diğer Milletvekili benim” diyen başbakanların olmasına rağmen tarihi fırsatların değerlendirilemediğini gördük ve hâlâ görüyoruz.

"Soruyoruz; 2003 yılından beri mevcut iktidara büyük oranda destek veren Bayburt, söz verildiği halde gerekli ve yeterli desteği aldı mı?

2015 yılında sayın Recep Tayip Erdoğan'ın sözünü verdiği, şehri temsil eden siyasiler tarafından da defaten 2019 yılında başlatılacağı söylenen Bayburt Komando Kışlası neden hâlâ başlatılamadı. 2020 yılının ilk 6 ayını geride bıraktık. Bayburt'un ekonomik bileşenlerinden biri ve en etkili olacağı tahmin edilen adı geçen kışlanın ödenek eksikliği yüzünden başlatılamadığına dair söylentiler doğru mu?

Diğer büyük şehirlerde yatırımlar devam ederken, Baybut'taki yatırımların dikkate alınmaması ödeneklerin durdurulması siyasi bir dayatma mıdır veya şehri temsil eden milletvekili, idareci hemşerilerimizin beceriksizliği midir?

Geçmiş yıllarda 1500 dönüm kamulaştırma çalışmaları yapılmış 3500 personelin görev alması öngörülen ve şehrin ekonomisine büyük katkısı  olacağı düşünülen Komando Birliği hakkında neden olumlu ve olumsuz bir açıklama yapılmaz?

“Tren yola çıkarsa mutlaka Bayburt'tan geçecektir.” Bu sözler kulaklarımızda hâlâ çınlıyor. Tren hattının yine iktidar yöneticileri tarafından altı çizilerek söz verilmesine rağmen Bayburt ayağı es geçilmiş verilen  sözlerin üstü çizilmiştir.  Bu durum dikkate alınması gereken arka plan zihni dayatma yansıması mıdır?  Kamuoyu  bu hususta  yetkililerden nedenine dair detaylı açıklamalar beklemektedir.

Borç içerisinde bırakılan belediyenin seçim meydanlarında taahhüt edilen yatırımların hayata geçirilmesi için gerekli kaynakların aktarılmaması (Yoksa Cumhur İttifakından saymıyor musunuz?) veya ek kaynak yaratılması konusunda iktidarın duyarsızlığımı söz konusu yoksa kurumu yönetenlerin girişim eksikliği mi?

Bayburt esnafının ekonomik dar boğazda olduğu, borçlanarak kredilerle ayakta kalmaya çalıştığı bilinen bir gerçektir. Bu şehrin vatanına milletine bağlı, milli manevi duyguları zirve yapmış her platformda güven veren ve itibar gösterilen halkına bu durum reva mıdır?

Devletin kaynaklarını israf ederek, işe yaramaz, toplumun yararına olmayan, hiçbir ekonomik katma değer sağlamayan, nehri betona gömen ve yine ne idiğü belirsiz adına şelale denilen ucube projelere harcayan kişilerde, devlet malını koruma ahlakı kalmadı mı?

Çoruh nehrini dere konumuna (Masat deresi) indirgeyerek etrafındaki yapılaşma ve betonlaşmaya izin veren zihniyet rant politikalarının, bu şehri mahvettiğini ne zaman göreceksiniz?

Gelecek Partisi olarak amacımız Bayburt ekonomisini canlandıracak tüm girişimlerin takipçisi olmak, desteklemek, yeni öneriler getirmektir.  Bu coğrafyada her türlü zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan esnafımızı, tüccarımızı, sanayicimizi korumak ve haklarını savunmak başlıca görevimiz olacaktır."

Güler, Gelecek Partisi Bayburt Mekezi İlçe teşkilatında yer alan isimleri de açıkladı. Hüseyin Tekin başkanlığında oluşurulan yönetimde; Adem Avaşar, Aslan Özer, Batuhan Sancar, Derya Köroğlu, Emre Orhan, Erkan Mintaş, Hanife Oruç, İrfan Topsakal, Mehmet Daştan, Mustafa Öztürk, Özkan Karaaslan, Ramazan Koman, Recep Cibali, Recep Köse, Salih Körçoban, Serdar Beyazıt ve Zehra Yüksek yer aldı.
        


Anahtar Kelimeler:
Gelecek PartisiNazir Güler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ZAFER baytur 4 yıl önce

Zavalli şimdiye kadar nerdeydin sende aynı kumpas ta değilmiydin şimdide ihanetinize kılıflı ariyorsunuz

Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce

Tren demirözü yolundan geçecek temeli 2022 de atılıyor