Bayburt AK Parti'ye dört isim daha başvuruda bulundu

AK Parti eski İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Bayburt AK Parti'ye dört isim daha başvuruda bulundu
Bayburt Postası - AK Parti'de 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel için aday adaylık başvuru süreci devam ediyor. AK Parti eski İl Başkanı Hakan Kobal, DSİ'de bölge şube müdürlüklerinde bulunan Halis Saka, Bayburt İş-Kur eski İl Müdürü Ömer Akdeniz ve Bayburt Kültür ve Yardım Derneği eski Başkanı Abdurrahman Polattimur aday adalık başvurusu yapan isimler arasında yer aldı.

AK Parti Bayburt eski İl Başkanı Hakan Kobal, belediye başkanlığına aday olan en genç isim olduğunu belirterek, Bayburt'ta üstlendiği görevleri anlattı.

AK Parti davasının mensuplarına şeref verdiğini söyleyen Kobal, "Bu dava ancak benim ismimle ayakta kalabilir ancak benim ismimle şereflenebilir diyen kibir tuzağına düşmüştür. Zira bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır. Bu dava hiç bir zaman tarihin hiçbir döneminde, makam davası, rütbe davası, paye davası olmamıştır" dedi.  

Belediye Başkanlığını adaylığını ise "Sahada koşan bir belediye başkanı olacağım” diyerek açıklayan Kobal, 
"Bir dakikamızı boşa harcamayacağız. Çalmadığımız kapı, işyeri ev kalmayacak. Tüm Bayburtluların bu makamda hakkı vardır. Biz de bu hakkın bilincinde ve sorumluluğunda hep birlikte yürüyeceğiz yürüyeceğime inandığım çocukluğumu gençliğimi yaşadığım iş hayatını ve siyasi hayatımı sürdüğüm şehrimden AK Parti ailesinin bir ferdi olarak en genç belediye başkan aday adayı oldum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hafta sonu yapılacak olan teşkilat temayülünde bütün belediye başkan aday adaylayı abilerime başarılar diliyorum. Allah’ım bizleri mahçup etmesin kuruluşundan beri hizmet ettiğim, alın terim, emeğim olan partimden şimdi belediye başkan aday adaylığı için gireceğim teşkilat temayülünde destek ve dualarınızı rabbim nasir eder inşaalah. Rabbim birliğimizi dirliğimizi yol arkadaşlığımızı kardeşliğimizi bozmasın, heyecanımız aynı hedefimiz aynı. Durmak yok yola devam” dedi. 

Halis Saka'dan 'temiz su' sözü 

Adaylık başvurusunda yaptığı açıklamada Bayburt'a 'temiz su' sözü veren Halis Saka, Bayburt’ta istihdam sağlayacak projelerinin olduğunu belirtti.

Bayburt’a temiz içme suyunun gelmesinde katkısı olduğunu da vurgulayan Saka, “Bayburt’a içme suyunu getirmeyi Allah bize nasip etti. O zamanki siyasi erkinde arkamızda olmasıyla Bayburt’umuzu temiz içme suyuyla buluşturduk. Fakat suyumuz gerçekten çok kireçli. Hanımlarımız makinelerinden bozulmasından dolayı şikayet ediyorlar. Sizlere gerçekten en kaliteli en temiz suyu bir an önce evlerinizden akıtılmasının sözünü veriyorum" dedi.

Akdeniz: "İstişareyi ön planda tutacağız"

İş-Kur eski İl Müdürlüğü Ömer Akdeniz de adaylık başvurusunu yaptı. Bayburt'un ihtiyaçlarının neler olduğunu ve bu ihtiyaçların nasıl giderileceğini iyi bildiğini ifade eden Akdeniz, şunları söyledi:

"Belediyecilik anlayışında istişareyi ön planda tutarak halkımızın makul istek ve arzularını gerçekleştirme adına elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. AK Belediyecilik vatandaşın gönlüne hitap eden, gönül alma esasına dayalı, hizmetler bütünüdür. AK parti yerel yönetimler alanında hem bir ekol hem de bir okuldur. Belediyecilik bizim işimizdir. AK Partili Belediye Başkanları bulundukları şehirlerin makus talihlerini değiştirmek gibi bir misyonu üstlenmişlerdir. Bu misyon doğrultusunda belediyemize hizmeti geçen tüm Belediye başkanlarına şükranlarımı sunuyurum. Biz de bu misyonda üzerimize düşeni yapmak için bu göreve talip olmaktayız. Bunları yapmak boynumuzun borcu olacaktır. Yapacağımız işlerde öncelikli görevimiz Allahın rızasını gözetmek olacaktır. İnsanı kazanmadan şehrin kazanılamayacağını biliyoruz. İnsanı kazanmanın yolunun sosyal belediyecilikten geçtiğini bilerek hizmet yolunda hep birlikte Bayburt’u daha güzel yarınlara taşımak için Bayburt Belediye Başkanlığına aday adayı oluyorum."

Polattimur: "Hemşehri turizmini canlandıracağım"

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği eski Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur ise, İstanbul’da yaklaşık 10 yıl Bayburt Derneği’nin genel başkanlığını yaptığını belirterek, belediye başkanı olması durumunda Bayburt’ta hemşehri turizmini canlandıracağını söyledi.  

Polattimur şu açıklamayı yaptı:

“2004’ten beri Bayburt’taki değişim ve dönüşüm hepimizin ortak kazancı, hepimizin emeği. Tamamlayamadıysak hepimizin eksiği. Çünkü hepimiz AK Partiliyiz, hepimiz bu ailenin birer ferdiyiz. Biz AK belediyeciliğin bu şehirle daha hızlı ve etkili buluşması adına buradayız. Rabbim bu görevi bize nasip ederse hep birlikte istişareler ederek, teşkilatlarla belediye örtüşerek üreteceği çalışmalarla bu şehri kalkındıracağız. Bu şehrin ekonomisinin en temel dayanağı hemşehri turizmi. Yaz aylarını hatırlayalım. 40 bin olan şehrin nüfusu yüzbinlere çıkıyor. İstanbul’daki 200 bin Bayburtlu’nun her yıl 100 bini bu şehre geliyor. Dünyada 490 bin Bayburtlu var. 300 bini bu şehre geliyor. Biz bunu nasıl katma değere dönüştürürüz. Yani bizim önceliğimiz yerli turist. Kendi evlatlarımız. İnşallah bu görev bize nasip olursa belediyenin kültür müdürlüğünü istihdam edeceğiz. “

Başvuru süresi uzadı

Adaylık başvurularını alan AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak da adaylara başarılar dileyerek, adaylık başvuru süresinin 16 Kasım tarihine uzadığını ifade etti. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gada 69 5 yıl önce

Ağlaşıp durmayın, gidip gene bunların bir tanesine vereceksiniz

Avatar
Emmi 5 yıl önce

Sanki 3 dönemdir belediyeyi CHP yönetiyor adaylar kendi beraber yürüdüğü arkadaşlarını eleştiriyo

Avatar
M.T.K 5 yıl önce

adayların vaatlerinden da anlıyoruz ki mevcut 3 dönem AKP Belediye başkanları Bayburt'a hiç bir şey yapmamışlar.. bunu kendi içlerindeki dava arkadaşları! söylüyor. demeçler ortada.. eğer Bayburt'a adam akıllı bir şeyler yapılsaydı bu vaatler, su, yol, istişare değil, Bayburt'un nasıl bir cazibe merkezi haline geleceği belirtilirdi. evet su kireçli ve pahalı, yollar hala yapılmadı. (cadde hariç), istişare yok, uzman personel yok, israf çok..göç hala devam ediyor.

Avatar
69bayburt 5 yıl önce

Artık yeni bir aday istiyoruz.. Bıktık usandık aynı simaları görmekten, aynı deneyimleri aynı sözleri dinlemekten usandık..

Avatar
bozkurt 5 yıl önce

Baybürtta yeni bir isim olmalı. Hep aynı kişilerin artık bir albenisi yok.Benim aday profilim taklaci olmayan sıradan bir kişilik olmalı

Avatar
Ozan 5 yıl önce

Su ve belediye ulaşım hizmetleri bedava olmalıdır. Kimse bundan bahsetmemiş.

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

YEni bir aday yok. Aday adayları eskiden ya vekil yada başkanlık için başvuru yapanlar.. YENİ YÜZ OLMALI

Avatar
Gurbetçi 5 yıl önce

Bayburt'un suyunun kirli olduğunu itiraf eden adaylar var insan hayatıyla alay eden makam peşinde olan insanlar AK parti içinde yer almamalı uyan Bayburtlu hemşerim uyan

Misafir Avatar
Mert Ray 5 yıl önce @Gurbetçi

Insan yazdiginda yalan yazmamali. Aday adayi kirli su demedi, bayburtun suyu kirecli su dedi. Bayburt saglik mudurlugunun yeni yapilan analizlerine gore bayburt sebeke suyu tertemizmiz cikti. Bilmeden konusmak veya maksatli yazmak dogru bir davranis degildir.

Beğenmedim! (0)