Bakan Ağbal'ın Demirözü temasları

Maliye Bakanı Naci Ağbal, halk pazarında esnafla sohbet etti.

Bakan Ağbal'ın Demirözü temasları
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal, Demirözü ziyareti kapsamında halk pazarını gezdi. Bakan Ağbal, Beşpınar Köyü’nde ise çocuklar için oluşturulan köy odasının açılış törenine katıldı.

Pazarcı esnafıyla tek tek görüşerek fiyatları öğrenen Ağbal, ürünlerin Amasya ve Erzincan'daki hallerden kente nakliye sürecine ilişkin bilgi aldı. Bakan Ağbal, esnafın, biber, patlıcan ve salatalık gibi bazı ürünlerin fiyatlarının pahalı olduğunu belirtmeleri üzerine, bu ürünlerin sezonu olmadığına dikkati çekti.

Ağbal, tezgahlardaki ürünleri tek tek inceleyerek, 75 ya da 50 kuruşa satılan ürün olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. Tezgahlarda bu fiyatlara ürün olmadığını gören Ağbal, "Kuruşları kendimiz tükettik, halbuki kuruşlar önemli. Kuruş gitti. Neyse artık satış yaparken '2 bin 500 lira' demiyorsunuz 2,5 lira diyorsunuz, o noktaya geldik." dedi.

Ağbal, esnafa "devlet fiyatları aşağıya çekmek için ne yapmalı?" sorusunu yönelterek, görüş alışverişinde bulundu.

'Çocuk Köy Odası'na kitap sözü

Bakan Ağbal, daha sonra Demirözü’ne bağlı Beşpınar Köyü’ne geçerek "çocuk köy odası"nın açılışını yaptı.

Kurdela keserek mekanın açılışını gerçekleştiren Ağbal, Beşpınar İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Emre Özel'den bilgi aldı. Özel, ilk kez çocuklar için köy odası oluşturulduğunu belirterek "Memleketimizin en büyük sorunlarından biri kitap okuma noktasındaki eksikliğimiz. Çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırmak için ne yapabileceğimizi düşündük ve bu fikri geliştirdik." dedi.

Çocukların okuldan sonra 17.00-23.00 saatlerinde köy odasından faydalanabileceklerini anlatan Özel, "Çocuklarımızın buradan faydalanabilmesinin tek şartı kitap okumaları. Kütüphanemizde çeşitli kitaplar yer alıyor ve çocuklarımız istediklerini alıp okuyabiliyorlar. Burada bilgisayarda ödevlerini yapabilecekleri gibi zaman zaman oyun da oynayabilecekler." diye konuştu.

Özel, çocuk köy odasını hayata geçirerek hem çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hem de yöre kültürünü yaşatmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bakan Ağbal, Özel’i kutlayarak Beşpınarlı çocukların çok şanslı olduğunu söyledi.

Odanın kütüphanesine kitap gönderme sözünü veren Ağbal, "Geleceğin bakan, doktor, mühendisleri sizler olacaksınız. Bu ülkeyi ileriye sizler taşıyacaksınız. Bizler, sizin sahip olduğunuz imkanlara hiç sahip olmadık, siz çok şanslısınız. Okuduğunuz kitaplar, ileride düşüncelerinizi ve dünyaya bakışınızı geliştirecektir." dedi.

Bakan Ağbal, çocuk yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanmanın önemli olduğuna dikkati çekerek "Kitabın dünyası başka bir şey ve bunun bilincinde olan öğretmenimizle iftihar ettik." değerlendirmesini yaptı.

Ağbal, daha sonra belde merkezinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Beşpınarlıların 16 Nisan'da "Evet" diyeceğine inandığını aktaran Ağbal, "16 Nisan'da yedi düvele gerekli cevabı vereceğiz." diye konuştu.

Bakan Ağbal'a Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve iş adamı Kenan Yavuz eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Naci Ağbal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu Salih 7 yıl önce

Çocuk köy odası, kulağada çok masum ve heyecan verici geliyor, keza öyle;
Bu sayfalardan kendi adıma defaatle yazdığım gibi yine bu haber üzerine yazmanın zorunlu olduğunu hissettim.
Bayburt mahalle odalarının bir kültür merkezi haline gelmesi, geçmiş yıllarda mahalleler arası kavgalar yapılırdı diye ifade edilirdi, bundan sonrası ise mahalle odaları sayesinde, mahalleler arası kültürel yarışmalar rüzenlensin, yaşlılar ile gençler tecrübelerini ve unutulmaya yüz tutan kültürel değerleri hatırlansın, şehrimize gelen üniversitelilerin şehre adapte olmaları ve tıpkı Bayburtlu gibi hissetsin ve bu şehirde daha huzur bugün iyi yarında kültürel değerleri kaybetmeden devamlılık arz etsin