AK Parti Kadın Kolları ‘Dilek Atamer’ dedi

AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan kongresi gerçekleşti.

AK Parti Kadın Kolları ‘Dilek Atamer’ dedi
Bayburt Postası - Kogrede AK Parti Kadın Kolları Başkanlığına Dilek Atamer getirildi. Atamer yaptığı teşekkür konuşmasında, AK Parti davasını daha ileriye götürmek için var güçleriyle çalışacaklarını belirterek, delegelere teşekkür etti. Dilek Atamer, kongreye katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı'ya esmayıhüsna yazılı tablo hediye etti.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak ve partililer katıldı.
 


Maliye Bakanı Naci Ağbal kongrede yaptığı konuşmada, "Bu seçime oluşturulan milli mutabakat çerçevesinde Bayburt içinde de birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek gideceğiz ve hem mahalli idareler seçimlerinde hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir defa daha inşallah Türkiye birincisi olacağız." dedi.

Kongrelerin bir bayrak yarışı ve nöbet değişimi olduğunu belirten Ağbal, bayrağın elden ele geçeceğini, nöbetlerin değişeceğini ancak bu davanın her zaman yoluna devam edeceğini vurguladı.

Ağbal, kadirşinas, yapılanı takdir eden bir siyasi gelenekten geldiklerini anlatarak, bugünü nasıl önemsiyorlarsa geçmişi de yad etmek gerektiğini dile getirdi.

AK Parti Bayburt teşkilatının birçok seçime girdiğini ve hepsinden de başarıyla çıktığını belirten Ağbal, seçim süreçlerinde ve sonuçların açıklanmasının ardından yaşadıklarını çeşitli örneklerle aktardı.

Ağbal, kadınların siyasetteki etkisinden bahsederek, fedakarca yaptıkları çalışmalar dolayısıyla tüm teşkilat mensubu kadınlara teşekkür etti.



Kadınların AK Parti davasının önünde komutan olarak yer aldığını dile getiren Ağbal, "Hanım kardeşlerimin bundan önceki seçimlerde olduğu gibi 2019 yılında yapılacak seçimleri de bize kazandıracağına inanıyorum. Önümüzde önemli bir süreç var. 16 Nisan referandumu Türkiye'yi değiştirecek, dönüştürecek, ileriye taşıyacak bir referandum oldu. 2019 yılında yapılacak mahalli idareler seçimleri ve cumhurbaşkanlığı sistemi ise Anayasa'da yapmış olduğumuz bu değişikliği taçlandıracak son derece hayati bir seçim." diye konuştu.

"2019 seçimleri tarihsel öneme sahip"

Bakan Ağbal, Bayburt'ta vatandaşların AK Parti davasına olan inancını bildiğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"16 Nisan referandumunda sonuçlar açıklandığında Bayburt, Türkiye'de birinci sırada yer alarak sayın Cumhurbaşkanımızın davasına olan inancını ortaya koydu. Bayburt o gece muhteşem bir tarih yazdı. İnanıyorum ki 2019 seçimlerinde de aynı zaferi daha da güçlenerek yazacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın Başbakanımızın Bayburt'a olan itimadı tam ama 2019 seçimlerine sadece Bayburt çin değil, bütün Türkiye için çalışacak."

Bakan Ağbal, 2019 seçimlerinin tarihsel öneme sahip olacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"2023'e, 2053'e, 2071'e giden yolda yol açan, tarih yazan bir seçim olacak. O açıdan Bayburt teşkilatı olarak gece gündüz çalışacağız, kapı kapı dolaşacağız, gönül köprüleri kuracağız. Kurulmuş gönül köprülerini de güçlendireceğiz. Özellikle Bayburt'ta gençlerimize, hanım kardeşlerimize her noktada ulaşacağız. Bu seçime oluşturulan milli mutabakat çerçevesinde Bayburt içinde de birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirerek gideceğiz ve hem mahalli idareler seçimlerinde hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir defa daha inşallah Türkiye birincisi olacağız. Bayburt'un rakibi çok. Herkes 'Acaba Bayburt'a yetişir miyiz? Bayburt'u geçemeyebiliriz ama aynı duruma gelebilir miyiz?' diyor, bunun hesabını yapıyor. Ben inanıyorum ki 2019 seçimlerinde Bayburt yine seçim tarihine adını altın harflerle yazdıracak. Bizim davamızda hiçbir şekilde birbirimizden ayrılık gayrılık yok, kenetleneceğiz, güçleneceğiz ve kazanacağız."



Kavakçı: "Gençlerin ve kadınların önünü açan bir Genel Başkanımız var, çok çok şanslıyız."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı ise, "Gece gündüz çalışan bu davanın asıl kahramanları, gizli kahramanları, bizim de gönlümüzün kahramanları bu davanın kadınlarıdır. Bunu da en çok Sayın Genel Başkanımız defaatle zikrediyor. Gençlerin ve kadınların önünü açan bir Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız olduğu için gerçekten çok çok şanslıyız." diye konuştu.

Türkiye'de 2002 öncesi yaşananları anımsatan Ravza Kavakcı, "Eski Türkiye vardı. Eskiden çok farklı bir Türkiye vardı. O Türkiye'de devlet baba vatandaşa tepeden bakardı. Oy verme hakkı vardı ama öyle her oy verdiğinde seçecek değildi, fazla hayaya girmemeliydi." ifadelerini kullandı.

Kavakcı, geçen hafta 28 Şubat'ın 21'inci yılı olduğuna işaret ederek, "O zamanın Türkiyesinde birçok sıkıntılar, problemler varken, bir numaralı tehdit olarak devlet kendi vatandaşını, milletin değerlerini yok sayarak tehdit olarak görüyordu. Öyle bir Türkiye vardı." değerlendirmesinde bulundu.

Eski Türkiye'de yaşananları genç kuşağın öğrenmesini istediğinin altını çizen Ravza Kavakcı, bu amaçla 1999 yılında yaşananları çeşitli örneklerle anlattı.

"Türkiye'nin başına 'Dünya 5'ten büyüktür' diyen, sadece senin benim gibi değil, kendisi gibi düşünen, kendisi gibi görünen insanların değil, bütün dünya mazlumlarının derdi için mücadele eden bir lider geldi." diyen Kavakcı, şöyle devam etti:

"O zalim devlet baba gitti, onun yerine belki haşmetli durduğu için sizi heyecanlandıran, saygı duyduğunuz ama zalimin karşısında dimdik durduğunu bildiğiniz, mazlumun karşısında boynu bükük oturabilen, gözyaşı dökebilen, küçük bir çocuk 'Cumhurbaşkanım evimize gelir misiniz? Bir çayımızı içer misin?' diye elinden çekiştirince onun peşinden koşup giden bir lider geldi, Recep Tayyip Erdoğan geldi. O liderin arkasında 15 Temmuz'da olduğu gibi genci kadını, erkeği yaşlısı ile her kesimden insanıyla kenetlenen bir millet vardı artık. AK Parti çatısı altında da Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve onların kadrolarının gücünün akasında da sizler varsınız. Sizler bu davanın gizli kahramanlarısınız." 

Ravza Kavakcı, Zeytin Dalı Harekatı'nda Mehmetçiklerin, kendilerinin rahat yaşaması için hayatlarından koşarak vazgeçtiğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esra 5 yıl önce

MasAllah basarilarinizin devamini diliyorum Allah yar ve yardimciniz olsun dilek hanim