‘Yerli’ sebze tezgahlarda

Aslandağı yolunda yapılaşmadan şimdilik kurtarılan alanda sebze yetiştiren bağcılar ürettikleri ürünleri Bayburt caddelerinde satışa sunuyor. Yaklaşık 25 yıldır bağcılık yapan Ekrem Tekdemir bunlardan biri.

‘Yerli’ sebze tezgahlarda
Bayburt Postası - Bayburtlu bağcılar bin bir emekle ürettikleri taze sebzeyi el minibüslerinde satıyor. Aslandağı yolunda yapılaşmadan şimdilik kurtarılan alanda sebze yetiştiren bağcılar ürettikleri ürünleri Bayburt caddelerinde satışa sunuyor.

Yaklaşık 25 yıldır bağcılık yapan Ekrem Tekdemir bunlardan biri. Tekdemir, her zamanki yerinde, Cumhuriyet Caddesi’nde İş Bankası’nın yanında. Tekdemir’in mesaisi çok erken saatlerde başlıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla sebze ürettiği bağa giden Ekrem Tekdemir, gün içerisinde satışa sunacağı ürünleri hazırlıyor. Öğlen olmadan ise Cumhuriyet Caddesi’ndeki yerini alıyor.

‘Yeşillik’ üzerine ne ararsan var!

Taze soğan, patates, marul, aşotu, maydanoz, nane, tere, kekik, reyhan, dere otu, roka, semiz otu, havuç, domates ve salatalık satan Tekdemir, bu sene özellikle yağışlı bir yıl geçirdiklerini ve bazı ürünlerin aşırı yağmurlardan etkilendiğini söyledi. 

Bağın zaman zaman çamur deryasına dönüştüğünü söyleyen Tekdemir, “Bu yıl yağan yağmur mahsulün daha verimli olmasını sağladı. Bunun yanında bağcılık yapan bizler için zahmetli günlere de gebe oldu” dedi. 

Sosyal medyada ‘annıyana’ furyası!

Ekrem Tekdemir seyyar satıcılığını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla da renklendiriyor. Tekdemir’in sosyal medya hesaplarından başlattığı fotoğraf furyasına katılmayan yok. Müşterileri ile fotoğraflar çekilen Tekdemir, özellikle bazı eksikliklere, kendi alınganlıklarına veya atıfta bulunmak istediği olaylara yönelik paylaşımlarının sonuna eklediği ‘Annıyana’ ifadesi ise kendisi ile özdeşleşmiş durumda. 

Anahtar Kelimeler:
Ekrem TekdemirYerli Sebze
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.