Tatlı Çorba tescillendi, sırada Bayburt Taşı var

Bayburt’un geleneksel damak tatlarından Tatlı Çorba Bayburt Belediyesi’nin coğrafi işaret başvurusu ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Bayburt adına tescillendi.

Tatlı Çorba tescillendi, sırada Bayburt Taşı var
Bayburt Postası - Bayburt ile özdeşleşen ve yöre halkı tarafından uzun yıllardır yapılan ve severek tüketilen bir tat olan tatlı çorba namı diğer 'Kokoç Çorbası'nın tescillenmesiyle beraber Bayburt lor dolmasından sonra 2. coğrafi işaretini almış oldu.

"Şehri imar ediyorken kültürü de ihmal etmiyoruz"

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, "Şehri imar ediyorken kültürü de ihmal etmiyoruz. Bayburt’un kültürel öğelerinin Bayburt adına tescillenmesi çok önemli" dedi.   

Sırada Bayburt Taşı Var

Bayburt’un kadim bir tarihin yanı sıra önemli bir yemek kültürüne de sahip olduğunu söyleyen Başkan Memiş, bir şehrin geleneksel öğelerinin tescillenmesinin o şehrin bilinirliliği adına önemli oluğunu belirtti. Memiş, "Önemli damak tatlarımızdan tatlı çorbanın coğrafi işaretini aldık. İnşallah Bayburt’umuzun bir diğer önemli unsuru olan Bayburt Taşı’nın da başvurusunu yaptık ve oda Bayburt’umuz adına tescillenecek" diye konuştu.

Kadınlar Derneği de 'Lor Dolması'nı tescillettirmişti

Öte yandan Coğrafi İşaretler'de şimdilik 2'de kalan Bayburt'un ilk markasını ise Bayburtlu Kadınlar ve Yardımlaşma Derneği almıştı. Bayburt mutfağının en önemli lezzeti olarak gösterilen 'Lor Dolması'nı tescillettiren Bayburt Kadınlar ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Leyla Karabulut, Bayburt mutfağından yeni başavuruların da yapılacağını belirtmişti. 

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Tatlı çorba
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.