Saf meyve suyuna şeker katkısı tamamen...

Saf meyve suyuna şeker ekleme yasağı artık başlıyor.

Saf meyve suyuna şeker katkısı tamamen...
Bayburt Postası - Saf meyve suyuna şeker ekleme yasağı artık başlıyor. Türk Gıda Kodeksi Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği’ne göre yüzde 100 meyve sularına asitlik düzenleyici veya tatlandırma amacıyla şeker ilave edilmesi tamamen yasaklanıyor. Yasak, 1 Ocak 2015'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri ve Dünya Meyve Suyu Federasyonu (IFU) Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Akdağ, “Özellikle içerdikleri meyve miktarı bakımından meyveli içeceklerle aromalı içeceklerden farklı ürünler olan meyve suyu ve meyve nektarlarını tüketicilerin bilerek tüketmesi bakımından tebliğ kapsamında meyve suyu etiketlerinde 'yüzde 100 meyve suyu' ve 'meyve suları ilave şeker içermez' ifadelerinin yer almasının yolunun açılması da tüketiciler açısından olumlu bir gelişme. Bu tebliğ revizyon öncesinde de önceki direktifle birebir uyumluydu. Hatta önceki AB direktifinde meyve suyu ve püreleri için minimum briks (kuru madde oranı) yer almamaktayken, Türkiye'deki tebliğde bunlara yer veriliyordu. AB'de revize edilen direktifin yayınlanmasının ardından ülkemizdeki tebliğ de ilgili direktife bire bir uyumlu şekilde revize edilerek yayımlandı” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.