Bayburt’un 'ziron'u, Gümüşhane’nin 'siron'u

Bayburt’a özgü kurutulmuş gıda geleneğinin klasik tatlarından biri olan ziron, Gümüşhane Tanıtım Günleri’nde görücüye çıktı.

Bayburt’un 'ziron'u, Gümüşhane’nin 'siron'u
Bayburt Postası - Gümüşhaneli bir girişimci tarafından daha önce siron adıyla marka tescil başvurusu yapılan ziron, Gümüşhane Belediyesi tarafından hazırlanan stantta ziyaretçilere siron adıyla ikram edildi.

Bayburt’a özgü kurutulmuş gıda geleneğinin klasik tatlarından biri olan ziron, Gümüşhane Tanıtım Günleri’nde görücüye çıktı. Ankara’da bu yıl 4’üncü defa düzenlenen Gümüşhane Tanıtım Günleri yoğun ilgi gördü. Etkinlikte Bayburt mutfağı lezzetlerinden 'ziron' da vardı.

Ankara’da düzenlenen programda Gümüşhane Belediyesi tarafından hazırlanan standı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcıları Medeni Sevinç ve Türkan Alper, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün,  Vali Yardımcısı Şenol Turan, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, GÜDEF Genel Başkanı Hamdi Arslan ve birçok Gümüşhaneli ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali tekiner 9 yıl önce

Haber yakışmamış. yakın tarihe kadar gümüşhane bayburt ayrımıydı da bayburt un geleneksel yemeği diye bahsediyorsunuz zirondan. Sanki anteplilier ikram etmiş gibi anlatıyorsunuz.

Avatar
ALİMALİM 9 yıl önce

HABER BENCE ÇOK YAKIŞMIŞ. ZİRON TABİRİYLE BAYBURT TADI OLARAK TANITILMAYAN YEMEĞİMİZİ GÜMÜŞHANE SİRON ADIYLA TANITIYORMUŞ. BİZ GAZİANTEPİN KARKAMIŞINI YARKAMIŞ DİYE KÜLTÜREL ETKİNLİĞİMİZDE TANITIRSAK BU GAZİANTEPİN DEĞİL BAYBURTUN AYIBI OLUR. HERKES KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKACAK. ÇIKILMAZSA BAŞKALARI SAHİP ÇIKAR. O YÜZDEN GÜMÜŞHANEYİDE AYRICA TEBRİK ETMEK GEREKİR. HİÇ OLMAZSA TANITIYOR