70 firmanın ürünlerine el konuldu: İşte o firmalar!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 70 firmanın ürünlerine el koydu.

70 firmanın ürünlerine el konuldu: İşte o firmalar!
Bayburt Postası - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 59 firma ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten 11 firmayı kamuoyuna açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, açıklanan firmaların, taklit veya tağşiş yaptığı kesinleşen (et ürünü, süt ürünü, bal, fıstık ezmesi, bulgur, baharat, zeytinyağı gibi toplam 59 parti ürüne ilişkin detaylı bilgilere yer verdi.

Taklit ve tağşiş edilmiş ürünleri üreten firmalar hakkında 5996 sayılı kanun kapsamında 13 bin 304 Türk Lirası idarî para cezası uygulandığı bilgisine yer verilen duyuruda, ikinci grupta yer alan ‘kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünler ile ilgili olarak laboratuvar analizleri neticesinde içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen takviye edici gıda, kahve ve enerji içeceği gib 11 parti ürün de açıklandı.

Söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında kamunun sağlığına karşı suçlar kapsamında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.