Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, yaz sezonunu açtı

'Yaşayan ve Yaşatan Müze' anlayışıyla Anadolu'nun kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerini yaşatmayı hedefleyen Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, yeni sezonu özel bir etkinlikle açtı.

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, yaz sezonunu açtı
Bayburt Postası - Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, yaz sezonunu tırpan ile yonca biçme etkinliğiyle açtı. Müzenin kurucusu Kenan Yavuz ile köyden vatandaşların katıldığı etkinlikte müze bahçesinde oluşturulan alan tırpan ile biçildi. Türkülerin ve hikayelerinin anlatıldığı etkinlikte müze bünyesinde yer alan tandırda pişen yemekler davetlilere ikram edildi. Ayrıca tandır başında türküler seslendirildi, yaşanmışlıklar dile geldi. Etkinlik sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladı.   

Müzenin kurucusu iş adamı Kenan Yavuz, yaz sezonu boyunca önemli etkinliklere imza atacaklarını belirterek, her pazar günü ise, köy gelenekleri ile alakalı çeşitli etkinlikler planladıklarını ve bunun ilkini gerçekleştirdiklerini belirtti.  



"Kökleri ile buluşmak isteyenleri müzemize davet ediyoruz"

Yavuz, etkinlikte yaptığı açıklamada, "Anadolu'nun kadim toprakları Bayburt'tan; Dede Korkut'un, Şair Zihni'nin, Ağlar Baba'nın, Aşık Hicrani'nin, Dede Paşa'nın diyarından herkese selam olsun. Müzemizde tırpan ile yonca biçme etkinliği düzenliyoruz. Müzemiz geçmişi bugüne, bugünü geleceğe taşımak amacıyla kuruldu. Anadolu'nun kaybolmaya yüz yutmuş güzelliklerini, değişmemesi gereken güzellikleini modern zamanlara yedirmemek, ezdirmemek için burada küçük bir direniş noktası oluşturduk. Müzemiz yaşayan ve yaşatan müze konseptini belirledi. Bize gelen bizi yaşar ve köklerine döner. Kökleri ile buluşmak isteyenleri müzemize davet ediyoruz" dedi.

"Bu toprakların mahzunluğu sona ermeli diyoruz"

Göç olgusuna da vurgu yaptığı konuşmasında Yavuz, "Biz Bayburt'un dağlarını terk ettik, iş yoktu, elektirk yoktu, yol yoktu, okul yoktu, nüfus çoktu, toprak azdı. Şimdi buraları canlandırmaya çalışıyoruz, istiyoruz ki artık bu göç dursun, yeni nesil bizim yaşadıklarımızı yaşamasın. Çünkü bu topraklarda artık her şey var. 25 dakika mesafede üniversite var. Altyapıyı devletimiz her yere taşıdı. Bunun için artık herkes doğduğu yerde doymalı ve bu toprakların mahzunluğu sona ermeli diyoruz" diye konuştu. 

Yavuz, müzede her pazar günü farklı bir etkinlikle yaşayan müze, yaşatan müze konseptine uygun etkinlikler düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.   








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vahit,güneş 4 yıl önce

kenan,bey,ve,h,hocayı,baksı,müzesini,tebrik,ederiz,,ne,acıdırki,bayburt,kültür,müd,ait,"kent,müzesi,yok"birçok,tarihi,eserler,komşu,illerin,depolarında,çürümekte,acıklı,durm

Avatar
Hüseyin 4 yıl önce

Kenan Bey'e tebrikler! Dünyanın istediği herhangi bir ülkesinin herhangi bir şehrinde, her şartta evi-mülkü satın alabilecek gücü olmasına rağmen, kendi köyüne yatırım yapıyor. Köyüne dönüyor. Dışarıda hiç bir vasfı olmayanların hala köylerini hakir görüp dönmediklerine bakınca insanın canı sıkılıyor doğrusu! Biraz şu adamdan feyiz alın!