Şehit Gür ve Türkoğlu'nun isimleri yaşatıldı

Şehit Muammer Gür ve Şehit Sebahattin Türkoğlu'nun isimleri Bayburt’taki üst geçitlerde yaşatılacak.

Şehit Gür ve Türkoğlu'nun isimleri yaşatıldı
Bayburt Postası - Bayburt Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin girişimleri sonucu Karayoları 106. Bölge Şefliği şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu tabelaları törenle üst geçitlere astı.

Bayburt Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Selami Köksal burada yaptığı açıklamada, “Karayolları 106. Bölge Şefliği, Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Bayburt Merkez Trabzon Erzurum yolu üzerinde bulunan 2 tane üst geçidimize şehidimiz Muammer Gür ve  şehidimiz Sebahattin Türkoğlu’nun isimleri verildi. Emeği geçen kamu kurum ve kuruluşlarına şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin, onlara minnettarız. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" ifadelerini kullandı.

Günün önemine de değinen Köksal, “Çanakkale Zaferi, istiklal ve istikbal mücadelemizin en önemli dönüm noktasıdır. 105 yıl önce çocuk, genç, kadın, yaşlı demeden tekbirlerle ve şehit olma duasıyla cepheye koşanlar, Çanakkale’yi geçilmez, milletimizi yenilmez, ezanımızı susturulmaz kılarak, 1071 Malazgirt Zaferi ile yurt edindiğimiz bu topraklarda sonsuza kadar yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Büyük Taarruz'dan 15 Temmuz'a verilen destansı mücadelelerde yüz binlerce vatan evladımızın bu topraklara akan mübarek kanı, şanlı bayrağımızın rengi, ezanlarımızın sesi, istiklalimizin de sembolü olmuştur. Bu kutsal emanete sahip çıkmak, hepimiz için bir insanlık ve vatandaşlık görevidir. Bu vesileyle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarken, düşmanların ve hainlerin yıkamadığı devletimizin, doğal afetler ve corona virüs gibi salgın hastalıklar ile güçsüz bırakılmamasını Yüce Allah'tan diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.