Kendisine tepki gösteren kadına karşı tavrı takdir topladı

İstanbul Pendik'te AK Parti broşürü dağıtan Yusuf Özoğul'un, kendisine tepki gösteren Mine K'ye karşı kibar tavrı, sosyal medyada beğeni topladı.

Kendisine tepki gösteren kadına karşı tavrı takdir topladı
Bayburt Postası - Bayburtlu olan ve anneannesinin cenaze töreni için kentte bulunan Özoğul, Pendik'te seçim çalışmaları kapsamında AK Parti broşürlerini gönüllü olarak dağıtırken kendisine tepki gösteren bir kadının kendisiyle ilgili çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşmasının ardından yaşadıklarını anlattı.

Özoğul, "Şu anda cenaze nedeniyle memleketim Bayburt'tayım. Olayı arkadaşlarım aracılığı ile öğrendim. Yolculuk esnasında bana gönderdikleri video ile öğrendim. Ondan sonra durumu mahalle teşkilatıma bildirdim." dedi.

Olay esnasında kayıt yapıldığını bilmediğini vurgulayan Özoğul, şunları kaydetti:

"Kadına tepki vermememin nedeni Bayburtlu olmamız. Bize böyle öğrettiler. Karşımızda bayan olmasa dahi biz yine aynı saygıyı gösterir eyvallah der çıkardık."

Görüntüleri ilk gördüğünde şaşırdığını söyleyen Özoğul, "Bir anda bana yapılan bir hakaret var diye sanıyordum. Halkımızdan Allah razı olsun, öğrendim ki arkamızda durmuşlar. Halkımızın yanımızda olmasından dolayı mutlu oldum. Şu anda buradayım birazdan uçağa yetişeceğim. Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri bekliyor." diye konuştu.





Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İyi ki varsın" 

Yusuf Özoğul, TRT'nin Dolmabahçe'deki özel yayını öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Erdoğan, anneannesinin ölümü nedeniyle başsağlığı dilediği Yusuf'a "İyi ki varsın" dedi.

Katıldığı programda Yusuf Özoğul'a ilişkin görüntülerin izletilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Maşallahı var... Meral Hanım'ın yandaşları bu ama öbür tarafta Yusufumuzun duruşu bu. Kaldı ki Yusuf'un da bugün bir defin olayı vardı. Yanılmıyorsam amcası rahmetli oldu Bayburt'ta onun cenazesine gitti. Arkadaşlar da onu bu akşam buraya davet ettiler, bu akşam da çıktı buraya geldi. Şimdi bir şey var, o partisinin, mensubu olduğu partinin bir defa broşürünü dağıtıyor. Bu bizim gençlik yıllarında yaptığımız şey. Ben tabii Yusuf'u bu sebepten gerçekten şahsım, partim, milletim adına kutluyorum. Demek ki lise mezunu da olarak bizim böyle gençlerimiz var ve Yusuf'un yaptığı, o provokatör kadına ve onun temsil ettiği zihniyete verilen bir ahlak dersidir. Tam bir ahlak dersi verdi. Bundan tabii Bayan Meral'in de ders alması lazım. Senin yandaşların bunlar ama öbür tarafta işte Yusuf, o da bu. Alırsın almazsın, olayı makarnaya niye getiriyorsun? Makarna işi AK Parti'nin işi değil ki makarna işi CHP'nin işi. Milleti onlar 'göbek kaşıyan', 'makarnacılar' diye yaftalayanlar onlar. Bizim parti olarak belediyelerimiz olarak biz her yerde fakir fukaraya, garip gurebaya her türlü yiyecek, içecek, giyecek bugüne kadar dağıtmışızdır bundan sonra da dağıtırız. Bu bizim sosyal belediyecilik anlayışımızın gereğidir."

Sosyal medyada Yusuf Özoğul'a destek verdi
 
Bu anlayışın manifestolarında da yer aldığını kaydeden Erdoğan, "Onlar bu işlerden anlamazlar. Bunu kalkar Meral Hanım okşar, 'Sen iyi cevap verdin'. Yusuf da ona bir siyasi ahlak dersi verdi. Elhamdülillah bizim demek ki Yusuflarımız var. O da Yusufolarak hangi Yusuf'un izinden gittiğini biliyor. Onun için gözlerinden öpüyorum." şeklinde konuştu.

Erzurumlu gençlerden Bayburtlu Yusuf'a videolu destek

Öte yandan Erzurum'da bir araya gelen gençler, broşür dağıtırken kendisine tepki gösterilmesine karşı kibar tavrıyla dikkati çeken Bayburtlu Yusuf Özoğul'a destek vermek amacıyla video hazırladı.

İbrahim Erkal Dadaş Sanat ve Kültür Merkezi'nde bir araya gelen bir grup genç, İstanbul'un Pendik ilçesinde AK Parti broşürü dağıtırken kendisine tepki gösteren Mine K'ye karşı kibar tavrıyla dikkati çeken Yusuf Özoğul'a destek vermek için video hazırladı.

Gençlerin daha sonra sosyal medyada "İyiki varsın Yusuf" başlığıyla paylaşılan videosu ilgi gördü.

Videoda gazetede dağıtan gençlerden biri, kendisine "Andımız'ı biliyor musun, çalışıyor musun, nerelisin" şeklinde sorular soran kadına "Bayburtluyum, vatanım için çalışıyorum, çünkü ben Türk'üm, doğruyum, çalışkanım/İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak." yanıtı veriyor.

Videoda, daha sonra kadına kendisini Diyarbakırlı, İzmirli ve Erzurumlu olarak tanıtan gençler, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden kesitler okuyup hep birlikte milli şair Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü Alkışlayamam" şiirindeki "Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum/Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum." dizelerini okuyor. 

Anahtar Kelimeler:
Yusuf özoğul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Hemşehrimizi takdir toplayan hareketi ve sağduyusu için tebrik ediyorum...Yusuf'umuza karşı bir hanımefendiye yakışmayan tavrı gösteren malum kişiyi de şiddetle kınıyorum...

Avatar
Duduzarlı 5 yıl önce

Seçim bitti daha esamisi okunmaz bunun artık insanların kapısına geldiğinde hazırlıklı olacaksın herşeye siyaset bu seven olur sevmeyen olur

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Seçim bitti iş bulur artık yada işsizse gezer durur.

Avatar
ulusoy ismail 5 yıl önce

o gencin gözlerinden öpüyorum ALLAH razı olsun ondan o kadının haddini efendiliği ile göstermiş oldu iyiki varsın yusufum aslan hemşerim

Avatar
öz oğul ülkü cumhur 5 yıl önce

bayburt belediyesi sn pekmezciye,,,il genel ise akp,dolayısıyla c.hur ittifakı yüzde
85 olacak bayburt 1.ci gelecek,diğer partiler yani m.ittifakı osmanlı şamarı yiyecek

Avatar
Yavuz 5 yıl önce

Yusuf un efendiligini ve saf temizligini takdir etmemek mumkun mu?
Ama bir sahsin yaptigini bir partiye ve onun genel baskanina yoneltmek ne kadar dogru?
O kadin olcusuz ve kibirliydi.
Goruyorsunuz kibir kadinlar gibi latif canlilara bile yakismiyor.

Avatar
murat 5 yıl önce

Seçimde çalmadık kapı bırakmamak demek;
Çalacağın kapıda karşılaşacağın her şeye göğüs gereceksin demektir. Seven var sevmeyen var. herkesin kapısını neden çalacaksınız. Ben istemiyorum mesela. Kİme oy vereceğini bilmiyorum da senin hediye getirmenle birlikte karar mı vereceğim? Sizin yaptığınız bir kısım insanları tahrik ederken bir kısım insanları da rüşvete alıştırmak.
Sonra kadın ne yapmış ta çocuk kahraman olmuş. Ekrem İmamoğlun'a küfür ediyor denyonun biri. Diğeri ordan bağırıyor sana kafa atmak istiyorum diye. Aynı tepkiyi o olayda göstermeyen vicdanını, kalbini, ahlakını, adaletini,imanını sorgulasın.

Avatar
Emre ekol 5 yıl önce

Ne kahraman ilan ettiniz ülke mi kurtardı bu kadar büyütmeyin bayburtlu değil nereli olursa olsun akpli diye kahraman mı oldu.torpille bi yere müdür olsun artık.