Iraklı göçmenler Bayburt'tan Kanada'ya uğurlandı

2015 yılında Irak’tan Bayburt’a sığınmacı olarak gelen Abdullah Ailesi Kanada’ya uğurlandı.

Iraklı göçmenler Bayburt'tan Kanada'ya uğurlandı
Bayburt Postası - Baba Raid Abdullah, çocukları Yusuf ve Yasir’le birlikte Bayburt Postası gazetesine gelerek burada Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile gazeteci Murat Okutmuş’la vedalaştı.

Bir süredir Bayburt'ta kalan Iraklı göçmenlere Birleşmiş Milletler (BM) tarafından mülteci statüsü verilerek Kanada'ya sığınma hakkı tanındı. 

Yaklaşık iki yıldır ekmek fırınında çalışıp çocuklarının rızkını çıkartan Baba Raid Abdullah, Bayburt’un kendilerini bağrına bastığını ve Bayburt halkının misafirperverliğini hiç bir zaman unutmayacağını belirterek, Bayburt’u çok güzel duygularla anacaklarını belirtti.

Başkan Pekmezci, Bayburt’ta eğitimlerini sürdüren Yusuf ve Yasir'e yol harçlığı verirken, gazeteci Murat Okutmuş da öykü kitabı hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.