Çerçi Köyü Muhtarı Doktor Aslan Özkan

Çerçi Köyü Muhtarı Doktor Aslan Özkan oldu.

Çerçi Köyü Muhtarı Doktor Aslan Özkan
Bayburt Postası - Geçmişte Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimliği de yapmış olan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Aslan Özkan Çerçi Köyü’nün muhtarı seçildi.

60’lı yılların başında kurucuları arasında yer aldığı Çerçi Köyü Kalkınma Derneği’nin halen başkanlığını yürüten Aslan Özkan, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan muhtarlık seçimlerinde mevcut muhtarla seçim yarışına girdi. Doktor Aslan Özkan seçimi 45 oy alarak kazandı.

Doktor Aslan Özkan, gazetemize yaptığı açıklamada, daha önceden BAYPROJE öncülüğünde başlatılan Örnek Köy Projesi’nin hayata geçmesi için çaba sarfedeceğini belirtti. İşte o söyleşiden notlar:

Yayla köyü fakat sisler, puslar içinde değil...

Çerçi Köyü’nün doğal yapısı ile çok güzel bir köy olduğunu söyleyen Özkan, “Köyümüz yeşil görüntüsüyle yayla köyü olma özelliğini tam olarak gösteriyor. Denizden yüksekliği 1700 metrelerde. Karadenizin yayla köyleri ile çok farklı. Sisler, puslar içinde değil. Köyümüz bu yüksekliğin olumsuzluklarını taşımıyor, insan sağlığına da uygun bir yayla özelliği taşıyor” dedi.

“Sağlıklı yaşam Türkiye’de sadece köylerde kaldı!”

Köyü turistik bir çehreye bürümek için çalışacağını aktaran Özkan, “Günümüzde sağlıklı yaşam Türkiye’de sadece köylerde kaldı. Bazı köyler dahi bozulmaya başladı. Köyümüzün hava temizliği özelliğini kaybetmemesine özen göstereceğiz. Yapılaşma özelliğini düzelterek modern sağlıklı yeşil bir yayla köyü olacak. Turistik özelliği de olacak” diye konuştu.

“Küçük bir tesis yapmayı da düşünüyorum..”

Doktor Aslan Özkan, aynı zamanda bir kayak tutkunu. Kayak yapmak için öyle tesise filan da ihtiyaç duymuyor. Köyü için bir kayak tesisi hayali de var.

“Köyümüz Vauk dağlarının üzerinde bir yayla köyü. Kırklar Dağı var, kayak da yapılabilir. Ben şahsen bulduğum her dağda kayak yaparım. Kayak yapmak için illa tesis lazım değil. Çıkıp inmek sağlığa daha çok yararlı. Küçük bir tesis yapmayı da düşünüyorum. Gümüşhane-Bayburt arasında da bir tesis gerekli. Zigana’da var, Kop’ta var, Vauk’ta da olmalı. Hem kar Nisan başlarına kadar rahat kalıyor. Ayrıca Kırklar Tepesi’nin bir seyran yeri özelliği de var. Yamaç paraşütü için uygun. Bu sporla ilgili uzman isimler getirip, bu sporu da köyümüzde uygulamaya koyacağız.”

Arslan Özkan kimdir?

73 yaşında olan Aslan Özkan, Bayburt’ta tamamladığı ilk ve orta öğreniminin ardından liseyi Trabzon’da bitirdi. İstanbul’da Tıp tahsilini 1968 yılında tamamladı. Gümüşhane’de göreve başladı. Doktor sıkıntısı çekilen yıllarda beş ayrı sağlık ocağında birden hizmet verdi.  Erzurum’da Çocuk Hastalıkları üzerine uzmanlık yaptıktan sonra Bayburt’ta göreve başladı. 10 yıl Bayburt Devlet Hastanesi’nde görev yaptı. Bunun 5 yılında hastane başhekimliği görevinde bulundu. Daha sonra Trabzon’a tayin isteyen Özkan, 20 yılda Trabzon’a hizmet ettikten sonra emekliye ayrıldı. Emekliliğin ardından İstanbul’da bir özel hastanede 2.5 yıl çalıştı. Özkan, 60’lı yıllarda kurucuları arasında yer aldığı Çerçi Köyü Kalkınma Derneği’nin halen başkanlığını sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler:
Çerçi KöyüAslan Özkan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 5 yıl önce

Hayırlı olsun

Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Helal olsun takdir ettim

Avatar
GÜRSEL KARAPINAR 5 yıl önce

TIP alanında yıllarca bizlere hizmet eden DR.Arslan ÖZKAN bey'in
muhtar olarak ,çok güzel hizmetlere imza atacağından şüphemiz
yoktur...
Başta ÇERÇİ köyü sakinlerini ,bu güzel ,harika tercihlerinden dolayı
tebrik ediyorum... Bu misal başka köylerimize emsal teşkil edeceğine
inanıyorum..
Sayın Dr.Arslan ÖZKAN beyi tebrik ediyor...Başarılar diliyorum...

Avatar
Recep Özkan 5 yıl önce

Hocamızı Tebrik ediyorum... inanç be azmi ile bizlerede harika bir örnektir...

Avatar
Hüseyin tekin 5 yıl önce

Hayırlı olsun hocam Allah hayırlı görevler nasip etsin

Avatar
ALİM ÇİÇEKLİ 5 yıl önce

GÜVENİMİZ TAM MUHTARIM

Avatar
Maksut Arslan (Makina Mühendisi) 5 yıl önce

Sn.Dr.Aslan Özkan abimiz bu konuda yıllardır özel ilgi ve teşebbüsler göstererek bu günlere gelmiştir.Yapacağı güzellikler şimdiden parıldıyor.Kutluyor,başarılar diliyorum.Darısı ,komşu köyümüz Kitreyede olsun.

Avatar
DURSUN 5 yıl önce

Sayın hocamızı tebrik ediyoruz. Çok guzel işlere imza atacaktır.Ayrıca doğduğu topraklara sahip çıkması çok güzel.Başarılar diliyoruz.