Bayburt’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etlinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik Günü etkinlikleri kapsamında Şehit Polis Memuru Muammer Ateş, Şehit Polis Özel Harekat Ömür Erbay'ın aileleri ile Gazi Arif Lüleci’ye ziyaretler gerçekleştirildi.

Bayburt’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etlinlikleri
Bayburt Postası - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişimi, kalkışmanın üçüncü yıl dönümünde hafızalardaki tazeliğini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla darbe girişimine karşı direnmek için o gece sokaklara dökülen yüzlerce kişi darbeciler tarafından şehit edildi. Aynı gece binlerce vatandaş ise çeşitli yerlerinden yaralanarak gazi oldu. Darbe girişimi sırasında yaşanan dehşet anları ilk günkü canlılığını korurken Cumhurbaşkanlığı himayesinde ülke çapında düzenlenen etkinliklerle şehitler yad edilip, milletçe verilen demokrasi mücadelesi yeniden hatırlanıyor.

Etkinlikler kapsamında Vali Ali Hamza Pehlivan, beraberindeki protokol mensuplarıyla şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti. Vali Pehlivan, ziyaretlerine 2016 yılında İstanbul’un Beşiktaş İlçesi’ndeki saldırıda ağır yaralanan ve üç yıl sonra tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Polis Memuru Muammer Ateş’in ailesiyle başladı. Şehidin Çatıksu Köyü’nde ikamet eden annesi Leyla ve babası Orhan Ateş’le bir araya gelen Vali Pehlivan, aile yakınlarına başsağlığı diledi.

Vali Pehlivan sağlık durumları hakkında bilgiler aldığı Ateş çiftinden her hangi bir istekleri olup olmadığını sordu.



Şehitlerin emanetine sahip çıkmanın kendileri için her şeyden önce gönül borcu olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Gerek 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken gerekse sınır ötesi ve iç güvenlik operasyonları sırasında canını vatan için feda eden binlerce şehidimiz var. Allah hepsine rahmet eylesin. 15 Temmuz’un üçüncü yıl dönümü vesilesiyle yurt genelinde Demokrasi ve Milli Birlik Günü adı altında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Sizlerle her vesileyle bir arada bulunmaya gayret ediyoruz. Bu etkinlikler de tekrar bir araya gelmemize ayrı bir vesile oldu. Allah Muammer kardeşimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Her zaman yanınızdayız ve olmaya da devam edeceğiz.” dedi.
Şehit Polis Memuru Muammer Ateş ile diğer şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından Vali Pehlivan ile beraberindekiler evden ayrıldı. Daha sonra şehidin köy mezarlığındaki kabrini ziyaret eden heyet, Şehit Ateş’i mezarı başında dualarla yâd etti.

Ziyaretleri kapsamında Vali Pehlivan’ın bir sonraki durağı Yukarı Kırzı Köyü oldu. Vali Pehlivan ile beraberindekiler burada İç Güvenlik Gazisi Arif Lüleci’yi ziyaret etti. Gazi Lüleci’nden bilgiler alan Vali Pehlivan, devlet olarak şehit yakınları ve gazilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

Programı kapsamında Şehit Kadınlar İffet Anıtı’nı da ziyaret eden Vali Pehlivan, şehitliklere karanfil bırakarak dua etti. Vali Pehlivan, iffet anıtı yanında yapımı devam eden müze inşaatını inceleyerek Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın’dan bilgiler aldı.

Vali Pehlivan ile beraberindeki heyetin son durağı Arpalı Beldesi oldu. Arpalı’da Şehit Özel Harekat Ömür Erbay’ın babası Turgut ile annesi Neşe Erbay’ı ziyaret eden Vali Pehlivan, şehidin aile yakınlarıyla görüştü.

Vali Pehlivan burada Şehit Erbay’ın manevi şahsında bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, “Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Onlar olmasa biz bu topraklar üzerinde huzur, güven ve refah içerisinde yaşayamayız. Şehitler tepesi boş değil diyor ya şair… Kimse vatanımız için gelip mücadele etmezdi. Dünyada yaşananları görüyoruz. Allah hiçbir memleketi sahipsiz bırakmasın. Devlete ve millete sahip çıkabilmek onun uğrunda bedel ödemekle oluyor. İşte devletimizin ve milletimizin gerçek sahipleri şehitlerimiz ve gazilerimizdir.” diye konuştu.

Türk Milleti’nin her ferdinin sırası geldiğinde gözünü kırpmadan bu mücadeleye katılmaya hazır olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Hepimiz aslında birer adayız. 15 Temmuz örneği bunu açıkça gösteriyor. Bir gün geliyor ve her şeyi arkada bırakıp sokaklara çıkmak gerekebiliyor. 15 Temmuz bunun en önemli nişanelerinden birisi oldu. O mücadeleler verilmeseydi Allah korusun bugün çok daha başka olumsuzluklarla karşılaşılabilirdi.” İfadelerini kullandı.

Şehidin aile yakınlarıyla bir süre sohbet eden Vali Pehlivan, evde Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından ziyaretini sonlandırdı.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a ziyaretleri sırasında Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, İl Emniyet Müdürü Sezayi ER, İL Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, İl Müftüsü Hasan Başoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Haluk Akkoyunlu, Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti.


ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA YEMEK

Etkinlikler kapsamında Vali Ali Hamza Pehlivan ile Hanımefendi Yıldız Pehlivan’ın ev sahipliğinde şehit aileleri ve gaziler onuruna Öğretmen Evi’nde yemek düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri vesilesiyle düzenlenen yemeğe Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Vali Yardımcısı Coşkun Öztürk, Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, Demirözü Kaymakamı Ömer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. 

Yemek öncesi masaları dolaşan Vali Pehlivan, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Vali Pehlivan, programda 15 Temmuz’un Türk Milleti’nin yeniden şahlanışının yıl dönümü olduğunu kaydederek, “15 Temmuz’un arifesindeyiz. Tam üç yıl önce bugün, ertesi gün ne olacağından habersiz bir şekilde vatandaşlarımız yaşantılarına devam ediyordu. Atalarımızın dediği gibi su uyur düşman uyumaz şeklinde, kökü geçmişte olan, yıllardan beri gizli planlar doğrultusunda hareket edip bölücü, yıkıcı ve milletimize diz çöktürmeyi hedefleyen emellerini hayata geçirmek için fırsat kollayan FETÖ Silahlı Terör Örgütü çatısı altında toplanan şer odakları 15 Temmuz akşamı ve gecesinin devamında milletimiz ve devletimize bir kâbus yaşatmaya kalkıştı. Tarihe damga vurmuş, Anadolu topraklarını bin yıldır kalıcı bir vatan haline getirmiş, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz aziz milletimizi tarih sahnesinden silebileceklerini zannettiler. Pek çok şeyi hesaplamış olabilirler fakat bir şeyi unuttular; bu milletin mayasında bağımsızlığına ölümüne sahip çıkmak var. İnanç değerleri var. Milli ve manevi değerlerine ölümüne sahip çıkmak var.” dedi.

Vatandaşların darbe gecesi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vererek canı pahasına meydanları doldurduğunu anımsatan Vali Pehlivan, “O gece hatırlarsanız Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısında altını çizerek ifade ettiği bir şey vardı. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ün ‘Ben size savaşmayı değil. Ölmeyi emrediyorum.’ sözlerine benzer şekilde. Malazgirt’te üstüne beyaz bir gömlek giyip ‘Ben ölürsem bu gömleğim, kefenim olsun.’ diyen Alparslan gibi milyonlarca vatandaşımız Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara döküldü. Kurumların içerisine sızmış olan o hain yapı yine o kurumlarda samimiyetle görev yapanlar tarafından püskürtüldü. Sokağa çıkan, meydanları dolduran vatandaşlarımız cansiperane, ölümüne mücadele etti. 15 Temmuz’da 251 şehidimiz, 2 bin 196 gazimiz oldu. Milletimiz, topyekûn bir mücadeleyle tarih boyunca yazmış olduğumuz destanlara bir yenisini daha eklemiş oldu.” şeklinde konuştu.

Vali Pehlivan, Türk Milleti’nin tarih boyunca verdiği şehitlere 15 Temmuz’da yenilerini eklediğine dikkat çekerek, “Bugün bir şehidimizin daha haberini aldık. Gün boyunca şehit ailelerimiz ve gazilerimizi ilimizin protokol mensuplarıyla ziyaret etme şansımız oldu. O ziyaretlerimizde de ifade ettiğimiz gibi; şehitler tepesi boş değil. Bu memleketin gerçek sahipleri olan şehitlerimiz o tepelerde yatıyor. Şehitlerimiz ve gazilerimizin varlığı hepimize güç veriyor. Çok kıymetli şehit ailelerimiz samimiyetle ifade ediyorum ki; başımızın üstünde yeriniz var. Allah sizin gibi fedakâr ailelerin varlığını daim etsin” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünü şehit ve gazilere ayıran Vali Pehlivan, “Ben burada olan siz saygı değer şehit ailelerimizin, gazilerimizin şahsında başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere dünden bugüne bu topraklarda mücadele edip kanını ve canını feda eden bütün aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Allah onlara rahmet eylesin. Ebediyete irtihal eden gazilerimizi de yine rahmetle yad ediyorum. Hayatta olanlara buradaki gazilerimizin şahsında sağlık ve afiyetler diliyorum.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.