Bayburt tarihinin ilk kadın muhtarı Nihal Kaban

Bayburt tarihinde ilk kez bir kadın muhtar seçildi.

Bayburt tarihinin ilk kadın muhtarı Nihal Kaban
Bayburt Postası - Bayburt tarihinde ilk kez bir kadın muhtar seçildi. Aşağı Çımağıl Köyü muhtarı Nihal Kaban oldu. Kaban, seçimlerde diğer iki adayın toplam oyundan daha fazla, 45 oy alarak Aşağı Çimağil Köyü'nün yeni muhtarı oldu. 

8 yıl önce İstanbul'dan baba ocağı olan Aşağı Çımağıl'a gelip yerleşen ve hayvancılığa başlayan Nihal Kaban, önceleri 15 koyunla başladığı hayvancılıkta şimdilerde 300 koyuna ulaştı. Köy işlerinin yanı sıra köy hayatına, toplumsal hayata da dokunan Nihal Kaban, kız çocuklarının okumaya yönlendirmek, köyde yapılacak işlerde öncülük etmek gibi sorumluluklar üstlendi.

Seçimler öncesi köy halkının çoğunluğunun ısrarı ile muhtar adayı olan Kaban, köyde muhtar adayı olan iki ismin aldığı oy oranından daha fazla oy alarak (45) köyün yeni muhtarı oldu. Kaban'ın muhtar seçilmesi öncelikle köy kadınları olmak üzere, tüm köy halkını sevince boğdu. 

Nihal Kaban, gazetemize yaptığı açıklamada "Köye yerleştiğimden bu yana nasıl hiçbir ayrım yapmadan tüm insanların yanında olduysam, bundan sonra da köyümüze neler katabiliriz onun gayreti içerisinde olacağım. Bana bu görevi layık gören tüm köy sakinlerine, komşularıma teşekkür ediyorum" dedi. 

Haber: Murat Okutmuş
Fotoğraf: Engin Kaban  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Umur Emiroğlu 5 yıl önce

Bir bayanın muhtar olması,bir DOKTOR’un muhtar olması (Çerçi köyü) çok şey ifade ediyor.Başarılar.

Avatar
hamiyet yücesoy 5 yıl önce

inşAllah "çımağıl kartal mağarısını"tanıtır,g.hane karaca mağarası gibi ün kazanır,!!!
sn muhtar yetenekli,başarılar dileği ile.

Avatar
Zehra 5 yıl önce

Canım arkadaşım gurur duydum.Yurekten kutluyorum.

Avatar
ayşe polat 5 yıl önce

bayburt belediiyesi gibi adil oldu,muhtarımızı tebrik ederiz.

Avatar
Alattin 5 yıl önce

Ne güzel, çok güzel. Bayburt bundan berü daha böyle çok güzel günler görecektir İnş.

Avatar
Eda 5 yıl önce

İnşaAllah başarılı olursun kardeşim sen örnek bayansın ben sizi takdir ediyorum MaşaAllah

Avatar
Ahmet Çağıldak 5 yıl önce

Harika! Umuyor ve diliyorum ki köyünü daha temiz ve daha yaşanabilir yapacak. Belki de örnek bir köye dönüştürecek! İçten kutluyorum.

Avatar
SALİ CENGİZ 5 yıl önce

Nihal hanım kardeşimizi köye ilk yerleştiği günlerden hatırlıyorum, kısa sürede pes eder yada bıkıp döner diye düşünmüştüm açıkçası, bırakın dönmeyi muhtar olup bir ilki gerçekleştirerek kendini kanıtladı, kendisini yürekten kutluyorum ve nice başarılara imza atacağına inanıyorum. Yolu açık olsun.