Şehit Şahin ve Şehit Türkoğlu'nun ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı

Cumhurbaşkanlığınca Bayburt'ta 2 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, düzenlenen törenle takdim edildi.

Şehit Şahin ve Şehit Türkoğlu'nun ailelerine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı
Bayburt Postası - Bayburt Öğretmenevi Toplantı Salonu'ndaki törene, Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, vatan için canını feda etmiş olan aziz şehitler adına ailelerine takdim edilmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tensip edilip Bayburt'a gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı yine Cumhurbaşkanı adına aziz şehitlerin saygıdeğer ailelerine taktim etmekten dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Tüm şehitleri rahmetle, gazileri şükranla yad ettiğini belirten Pehlivan, "Biz canlar verdik, millet olarak geçmişten bugüne kanlar akıttık. Bu yiğitlerimiz olmasaydı vatanımız olamazdı, bayrağımız olamazdı. Ne mutlu ki vatan uğruna, bayrak uğruna canlarını verebilecek yiğitlerimiz var. Dün vardı, bugün var, inşallah yarın da olacak." dedi.

Pehlivan, her şehit haberiyle ciğerlerin yandığını ifade ederek, "Ama bir yandan da gururluyuz, yarınlara güvenle bakıyoruz. Çünkü bu yiğitlerimizin hatırası çok kıymetli ve bizleri ayakta tutuyor, güçlü kılıyor. Şehitlerimiz, siz kıymetli ailelerini bizlere emanet bıraktı. Bize düşen aziz şehit ve gazilerimizin hatıralarına sahip çıkmak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Pehlivan, Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına şehit polis memuru Hamit Şahin'in babası Yılmaz Şahin ve annesi Rabia Şahin ile Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu'nun ailesine iletilmek üzere İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç'e takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.