Kurbanlık "Şahin" ve "Kartal" alıcılarını bekliyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Bayburt canlı hayvan pazarında sahibinin "Şahin" ve "Kartal" adını verdiği 750 kilogramlık kurbanlık danalar, 13'er bin liradan satışa sunuldu.

Kurbanlık "Şahin" ve "Kartal" alıcılarını bekliyor
Bayburt Postası - Bayburt canlı hayvan pazarında, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde satışa çıkarılan kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. 



Coğrafi yapısının tarım ve hayvancılığa uygun olması nedeniyle yoğun olarak hayvancılık yapılan Bayburt'ta besiciler, Kurban Bayramı için besledikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını satışa sunmaya başladı.

Yoğunluk yaşandığı gözlenen pazarda, büyükbaş düveler 5-7 bin, tosunlar 7-13 bin liradan satışa sunulurken, küçükbaş hayvanların fiyatı ise 800 ile bin lira arasında değişiyor.

Mehmet Özer isimli besici kent merkezine bağlı Değirmencik köyünde yetiştirdiği "simental" cinsi her biri 750 kilogram ağırlığındaki 2 kurbanlık danayı, Bayburt canlı hayvan pazarında satışa çıkardı.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılığın meşakkatli bir iş olduğunu ancak hayvanlara olan sevgisi nedeniyle besiciliği severek yaptığını söyledi. 

Bayburt'un hayvancılık için uygun bir il olduğunu belirten Özer, kurbanlıkları yem, kırma, yonca ve korungayla besleyerek Kurban Bayramı'na hazırladıklarını anlattı.

Özer, yetiştirdikleri hayvanlarının her türlü bakımıyla özel olarak ilgilendiklerini ve yaz kış yanlarında olduklarını ifade ederek, "Özel olarak yetiştirdiğimiz bu kurbanlıkların günlük 60 lira beslenme maliyetleri oluyor. Şu an satışa çıkardığım Şahin ve Kartal'ın ikisi bin 500 kilogram gelir. Biz bunların tekine 13 bin lira istiyoruz ama pazarlık payı da oluyor. Tabii bu işi sürekli yaptığımız için paradan çok dost kazanmayı istiyoruz." dedi.

Kurbanlık olarak beslenen hayvanın yediği her türlü şeyin etin lezzetine etki ettiğine dikkati çeken Özer, bu nedenle kurbanlıklara yedirdikleri ot ve yemi de özenle seçtiklerini dile getirdi.

Özer, kurbanlıklarını geçen hafta da pazara getirdiğini ancak alıcı bulamadığı için geri götürmek durumunda kaldığını kaydederek, "İstediğimiz fiyatlar fazla değil. Bu danalar iki yaşında ve iki yıldır bunlara emek verdim. Yaptığım harcamaların karşılığına alamayacaksam satmam." ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mete 7 yıl önce

Keşke hayvan pazarı hep böyle kalabalık olsa o zaman bayburtta hayvancılık hak ettiği yeri bulur. Çiftçimiz kazandımı emin olun Bayburt kazanır.