“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Şair Zihni Kültür Merkezi’nde “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans düzenlendi

“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”

Bayburt Postası - Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Şair Zihni Kültür Merkezi’nde “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans düzenlendi. Konferans öncesinde konuşan Vali İsmail Ustaoğlu Kutlu Doğum Haftası kutlamalarının 1989 yılından başlayarak 28 yıldır devam ettiğini ve Hz. Muhammed’in (S.A.V.) miladi olarak 20 Nisan gününe gelen doğum tarihinin kesintisiz olarak ülkemizde kutlandığını dile getirdi.

Hz. Peygamberi toplumun tüm kesimlerine doğru anlatmanın önemli olduğunu ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, “Kutlu doğum haftasının bu yılki teması Hz. Peygamber ve Güven Toplumu. Güvensizliğin ayyuka çıktığı bir dönemde böyle bir tema üzerine bu haftanın kutlanması da ayrı bir anlam ifade ediyor. Kâinat, Cenabı Hakk’ın insanoğluna emanetidir. Bu kıymetli emanet her anlamda güveni, istikrarı, barışı, huzuru hak etmektedir. Hâlbuki bugün insanoğlu bu emanete hakkıyla riayet edemediği için küresel ölçekte bir takım sıkıntılar, bir takım bozgunluklar ve benzeri gibi birçok hadise yaşanıyor. Tabii bunun yanında da İslam karşıtlığı, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve nefret suçları da her geçen gün artmakta terör ve şiddet masum canlara kıymaya devam etmektedir.” dedi.

Bu karmaşa ortamında insanoğlunun müthiş bir düzensizlik içinde bulunduğunu belirten Vali İsmail Ustaoğlu, “İnsanoğlu doğduğu günden itibaren başlayıp, hayatı boyunca güven ihtiyacını karşılamak için teknolojinin imkânlarını her geçen gün seferber etmekte. Sokaklar, caddeler adeta ‘Biri bizi gözetliyor’ gibi farklı teknolojik ekipmanlarla donatılmakta. Kuşku ve tedirginlik halinin yenilememesi akıllara şu soruyu getirmektedir; Acaba güvenen ve kendisine güvenilen insan inşa etmek, güven toplumunu tesis etmek adına takip edilen yol yanlış olabilir mi? İnsanlığa imanı ve güveni aşılamak, vahyi ve hidayeti taşımak için gönderilen bütün peygamberlerin ortak niteliği doğruluk ve güvenilirlik anlamına gelen ‘Sıdk’ ve ‘Emanet’ vasfına sahip olmalarıdır. Çünkü tüm peygamberler tebliğ ve davetin başarıya ulaşması için doğruluk, dürüstlük ve samimiyet en önemli şartların başında gelmektedir. Şiddetin, zulmün, talanın, istismarın had safhalara ulaştığı ve insanların güvene her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu cahiliye döneminde Sevgili Peygamberimizin ‘Muhammed-ül Emin’ sıfatıyla anılması da çok çok önemlidir. Resul-u Ekrem (S.A.V.) Efendimiz hayatının her döneminde sadece müminlerin değil düşmanlarının da kendisinden emin olduğu yüce bir şahsiyettir. O, Hz. Peygamber her şeyden önce güvenilir bir insan, bir baba, güvenilir bir eş, güvenilir bir arkadaş güvenilir bir dosttu.” diye konuştu.

Vali İsmail Ustaoğlu bu anlamda güvenin inşasının öncelikle insanın kendi içerisinde başlayacağını ifade ederek “Ne kadar dış tedbirler, güvenilir duvarlar, kalkanlar oluşturulsa da eğer insanın içerisinden gelen bir güven karakteri geliştirilmemişse atılan adımların hepsi başarısızlığa mahkûm olacaktır. Çocuklarımızı yetiştirirken en önemli husus güveni telakki edecek ve onu tesis edecek iyi bir altyapıyı da eğitimle vermektir” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ise Kutlu Doğum Haftası’nın Hz. Peygamberi anmak ve ahlakını insanlara anlatmak için organize edilen bir hafta olduğunu kaydetti. İl Müftülüğü tarafından bu kapsamda ilköğretim okulları 7’nci sınıflar arasında bir sınav düzenlendiğini ve bu sınavda başarı elde eden 10 öğrencinin yarıyıl tatilinde umreye gönderileceği bilgisini verdi.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Demirözü Kaymakamı Ali Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.