'Gri Balıkçıllar'ın zor hayatı

Çoruh Nehri kıyısındaki bir ağaçta yuva yapan gri balıkçıllar, bir yandan doğada gözlem yaparak yiyecek ararken, diğer taraftan da yuvaları için çalı taşıyor.

'Gri Balıkçıllar'ın zor hayatı
Bayburt Postası - Kış mevsiminin en uzun yaşandığı illerden olan Bayburt'ta, Çoruh Nehri kıyısındaki bir ağaçta yuva yapan gri balıkçıllar, bir yandan doğada gözlem yaparak yiyecek ararken, diğer taraftan da yuvaları için çalı taşıyor.

Çoruh üzerinde son yıllarda yapılan projeler son balıkçıl yuvalarını da tehdit ediyor.

Çoruh havzasında ve kıyılarında süregelen yapılaşma ve çeşitli projeler doğayı, canlı türlerini ve çevreyi olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Uluslar arası kıyı kanununa rağmen bir şekilde kılıf uydurularak istila edilen Çoruh kıyılarının şimdilik gasbedilmemiş kısmında son balıkçıl yuvaları ve gri balıkçıllar hayat mücadelesi veriyor.

Anahtar Kelimeler:
Çoruh NehriGri Balıkçıl
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eslem 5 yıl önce

BEN BU KUŞLARI YILLARDIR O AĞAÇLARDA GÖRÜYOR VE BAYBURT'UMUZDA BU KUŞLARIN YAŞAMASINDAN DOLAYI MEMNUNİYET DUYUYORDUM. BİR TARAFTAN DA ENDİŞELİYDİM. YA BU AĞAÇLARI DA KESERLERSE BU KUŞLAR ARTIK GELMEYECEKLER DİYE... İNŞALLAH BU AĞAÇLAR KESİLMEZ YA DA KESİLMEDEN BU KUŞLARIN YUVA YAPABİLECEĞİ YAPAY BİRŞEYLER OLUŞTURURLAR DİYE DUA EDİYORUM...

Avatar
vah çoruh 5 yıl önce

peşgeş çekilen desen daha doğru olur

Avatar
Geyri Emi 5 yıl önce

Vagduli beni corug!..Gözümüzün önünde betzona gömülüyor..Nerede o eski coskun, deli nehir?

Avatar
Hava 5 yıl önce

Çoruk yok olmaya başlamış yönünü değiştirmişler çakıl çıkaracağız diye bir zahmet dilekçe yazın ne bileyim yetkililere duyurun cekinmeyin bir şey olmaz gerçekten çok üzüldüm küçücük kalmis bölünmüş bayburt çocukla bir bütün keşke elimizden bir şey gelse biz dışarda yaşayanlar için çokta bize galaya almazlar sanirim yinede dile getirmedkte fayda var..

Avatar
Hakan 5 yıl önce

Arkadas neden biz ulkemizin gūzelliklerinin kiymetini bilmiyoruz dünya üzerinde bizim ülkemiz gibi cesitli iklimleri birarada yasayan bir úlke yoktur ama ne yazikki hangi sehrine gidersen git yol kenarlari pilastik posetten gecilmiyor göl akarsu kenarlari pilastik atiklarla dolu artik elimizdeki güzelliklerin kiymetini bilelim