Sürü Yönetimi elemanı kursu açılacak

Bayburt Gıda, Taım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR ve İl-İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, "Sürü Yönetimi Elemanı" kursu düzenlenecek.

Sürü Yönetimi elemanı kursu açılacak
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Taım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İŞKUR ve İl-İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü  işbirliğinde, halen sürü yönetimi elemanlığı yapan veya sürü yönetim faaliyetlerini gerçekleştirecek eleman olmaya aday, sosyal güvence kapsamına alınma niteliklerine sahip, okuma ve yazma bilen veya en az ilkokul mezunu olan bedenen sağlıklı ve eğitim konularına ilgi ve ihtiyaç duyan kişilere yönelik "Sürü Yönetimi Elemanı" kursu düzenlenecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Eğitime katılmak isteyen Çiftçilerimiz  ön başvuru yapmak üzere İl- İlçe Müdürlüklerimizde gelmeleri gerekmektedir. Eğitime 15 yaşını doldurmuş, mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olan çiftçilerimiz alınacak olup; Eğitime katılan kursiyerlerimize günlük 25 TL ücret ödenecektir. Eğitim sonunda kursu bitirenlere Milli Eğitim onaylı ‘’Sürü Yönetimi Elamanı’’ sertifikası verilecektir. Bu sertifika ile birlikte 200 baş anaç koyuna sahip olan çiftçilerimiz yıllık 5000 TL çoban desteğinden yararlanabilmektedir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.